середу, 18 травня 2016 р.

Єднаємось поетичним словом


       Слово - це той дар людям, який допомагає нам розуміти один одного. А поетичне слово - це стихія, в якій наші почуття і думки  набувають особливого звучання.  В поезії висвітлюється  все те прекрасне, що нас оточує, поетичне слово несе в людські душі  і серця мир і свято.
        Поетичне слово - це диригентська  паличка  в оркестрі духу людського, який оспівує, озвучує  наші, іноді, найпотаємніші почуття.
         Завдяки поезії люди можуть  виразити те, що не дає спокою, що ятрить серце. Загальновідомо, що закохані люди, які раніше і не любили віршів, висловлюються словом високої поезії.
         Поезія допомагає краще зрозуміти один одного. Саме тому  й спілкування між користувачами Христинівської центральної бібліотеки  та  Першотравневої бібліотеки Донецької області відбулось у формі поетичного  інтернет-марафону. З цією бібліотекою ми співпрацюємо у рамках  Всеукраїнської акції "Український Донбас". Цей проект передбачає спілкування, обмін досвідом, допомога у встановленні зв'язків між бібліотекарями і читачами.
      В домовлений час  включаються комп'ютер і в  режимі скайп-спілкування в обох бібліотеках  з'являються обличчя  тих, кого має подружити бібліотека, поезія і щира посмішка.
      Донецьких друзів вітає в.о. начальника відділу культури  Христинівської РДА Кошель Галина Миколаївна. Із вступним словом до всіх звертається  провідний бібліотекар  читального залу Христинівської РЦБС  Кулеша Світлана Миколаївна. Вони говорять про дружбу, добро і значення для цих понять поезії.  Директор Першотравневої бібліотеки Котлубей Ольга Петрівна вітає христинівчан,  передає їм найкращі побажання від своїх земляків.
       А далі свою провідну роль грає її величність українська поезія. Молоді люди  самі представляють себе, коротко розповідають про себе і читають улюблені поетичні твори.
        В кожного покоління - свої улюблені теми в поезії, свої поети і  літературні  кумири. Нас з нашими новим друзями зі сходу України розділяли сотні кілометрів, але виявилось, що в нас спільна рідна мова, любов до вишиванок, однакові  поетичні вподобання.  І христинівчани, і користувачі  Першотравневої бібліотеки читали вірші Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Наталі Забіли. З вуст наших  любителів поетичного слова звучали також  твори Василя Стуса, Наталії Данилюк, Степана Шуковського, Миколи Луківа та ін.
      Серед тих, хто розповідав про свою любов до поезії, декламував улюблені поетичні твори, були наші активні читачі: лауреат районних та обласних конкурсів читців  Поночовна Каріна, Мельник Олена,  Антонова Настя, Сопронюк  Вікторія, Криницька  Валерія, Кравчук Крістіна, Васильєва Дарина, Коваль Сергій, Ткач Володимир, Дячук  Олександр, Білик Сергій. А Аня Бурлака прочитала свого власного вірша про батька.
      Поетичні твори показали, що  молоді  українці обох регіонів України   люблять свою Батьківщину, природу, цінують дружбу, мріють про мир у єдиній цілісній   незалежній Батьківщині.
        Висловити свої емоції не вистачало слів, і наші друзі з Донецької області заспівали:  "Козацькому роду  нема переводу". Пісню підхопили всі, підспівували дружно, емоційно, з натхненням.
 Захід сподобався всім. З побажаннями  і надалі проводити такі  S-спілкування, щирими посмішками, гарними побажаннями закінчилась ця зустріч в Інтернеті.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар