вівторок, 20 вересня 2016 р.

Літературний калейдоскоп «Вірний син українського народу» Випуск ІІ.

   2016 рік оголошено Роком Івана Франка в Україні. Бібліотечні працівники продовжують популяризувати його творчу спадщину та його життєписом, через який можна заглибитися у світ реальних явищ , подій, процесів і «увійти в таємниці духу» його епохи, наблизитися до розуміння трагічної долі поета і мислителя, наділеного даром видіння і національно спрямованого провіщення.
    Пропонуємо Вашій увазі 2-й випуск інтернет-калейдоскопу "Вірний син українського народу", який розповідає  про проведені масові заходи в бібліотечних закладах району.
Центральна районна бібліотека для дорослих
    Цікаво пройшли лабіринти творчості «Драма закоханого серце».
В Інтернет-центрі проведено віртуальну екскурсію  « Музеї І. Франка ».
   Для молодіжної аудиторії підготовлено театралізовану  літературно-музичну композицію «Тричі мені являлася любов». На вечорі звучала  щемлива  любовна поезія  Франка.
Районна бібліотека для дітей
   Для учнів 1-2 класів, які тільки знайомляться з творчістю Каменяра  пройшли літературні читання «Ясеві казки» за збіркою Івана Франка «Коли ще звірі говорили».
    Під час літературної години «Карпатський легінь»  учні 5-6 класів розповідали про улюблені твори Франка. Цікаво пройшов ігровий калейдоскоп «Полум'яне слово митця» для учнів 5-6 класів.
   А учні 7-9 класів прийняли участь у конкурсі читців «Франкове слово – то криниця, спіши з його джерел  напиться».
Заячківська БФ
    У  сільській БФ відбулося літературне свято «». У цей день Франкове слово наповнило бібліотеку особливою романтичністю. Воно звучало в поезії, у прозі, мелодійно  в піснях. Учні з піднесенням читали уривки із творів відомого письменника. Під час вікторини «» старшокласники пригадували його чудові твори, які виховали не одне підростаюче покоління.
 Великосевастянівська БФ№2
На книжковій виставці « Світова велич Каменяра» зібрано матеріал про життя і творчість Івана Яковича Франка, розміщено цитати і спогади про письменника. Біля виставки було проведено  поетичну годину «Лірика мужності».
Ягубецька БФ
В бібліотеці організована книжкова виставка «Словом сильним, мов трубою, міліони зве з собою». Для читачів юнацького віку проведено інтелект-шоу «На далеку дорогу життя  Франкове візьмемо слово».
Осітнянська  БФ
Незвичайною, цікавою виставкою-інсталяцією «Титан слова  і праці» приваблювала своїх користувачів бібліотека. Проведено конкурс на краще читання віршів І. Франка.

Шельпахівська БФ
Організовано виставку малюнків по дитячих творах Івана  Франка. Діти й далі приносять свої творчі роботи.
                        Продовження буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар