вівторок, 14 березня 2017 р.

Покликані любов'ю до України.















         Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Запорожські козаки і січові стрільці, молоді бійці під Крутами  і патріоти  в роки Української революції, солдати, ополченці і партизани Другої світової війни - вони ставали на захист інтересів народу, боронили Батьківщину від загарбників і окупантів, не шкодуючи ні сил, ні самого життя заради  святої ідеї.
         Славні нащадки тих героїв,  за покликом серця , вийшли на Майдан Гідності, відстоюючи  світле майбутнє для України. Їх не злякали погрози,  військове протистояння і кулі .  І саме герої Майдану стали першими добровольцями, які на сході держави  зі зброєю в руках протистояли озброєній російській армії. Зростають ряди добровольців - українських  патріотів,  які, свято вірячи в  перемогу свого народу,  протистоять окупантам. Вчителі і робітники, фермери і студенти, науковці  і працівники культури,  священнослужителі і  медики стають пліч-о-пліч  там, на сході країни, там, де в зоні АТО  вирішується питання цілісності, суверенності і незалежності  України.
        Добровольці користуються шаною і повагою в нашого народу. Саме тому  в Україні 14 березня оголошено днем добровольця.
        Вшановуючи  подвиг добровольців, в районній бібліотеці організовано виставку-інсталяцію "Вони - герої рідної землі, вони держави  вільної солдати", яку  презентували на  урочистому зібранні, приуроченому  Дню  українського добровольця.  Присутні познайомились з матеріалами  нашої виставки , де представлені матеріали  і про добровольців Христинівщини. Присутні  взяли участь в поетичному марафоні  "Хай в серці палає вогонь любові  до України". Вірші читали керівники району, учасники АТО,  працівники РДА,  священник, учні, які приймали участь  в патріотичному марафоні. Читали зі сльозами на очах, вкладаючи в поетичні рядки свою душу, свою мрію  про мир, про щасливе повернення всіх бійці, добровольців і волонтерів  живими і здоровими.
        Ми низько схиляємо  голови перед мужність  героїв-добровольців,  ми пишаємось їх  відвагою і самопожертвою. Завжди пам'ятатимемо  імена тих, хто за ідеали  України віддав своє життя.
         Подвиг  добровольців - учасників АТО  житиме вічно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар