пʼятниця, 24 березня 2017 р.

Тиждень дитячого читання "Читай, щоб зробити світ кращим!"

Читання - це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе.
                                                                                                     В.О.Сухомлинський  
Тиждень дитячого читання в цьому році у нас проходить  під девізом "Читай, щоб зробити світ кращим!". Ми багато робимо для того, щоб підвищити інтерес дітей до читання: вивчаємо міжнародний досвід, упроваджуємо інноваційні технології, проявляємо нові ініціативи, використовуємо сучасні електронні й комп'ютерні засоби. А письменники прагнуть догодити сучасним дітям, і ці старання не є марними: підростаюче покоління все ж таки читає! Книга - безцінне багатство. Бібліотекарі вчать дітей ставитись до неї належно з особливою увагою, любов'ю й бережливістю.
   У перший день відкриття Тижня в районній бібліотеці для дітей було гамірно і весело. З самого ранку проходив ІІІ районний етап Всеукраїнського конкурсу на кращого читача року -«Книгоманія – 2017», де в ерудиції і начитаності змагалися учні 6 – 7 класів. Переможцями стали: Довгань Аня сш№2, Стьосова Вікторія сш№1, Юрчишина Марина сш№1.                                                               

 З учнями 1-А класу міської школи №2 (вчителька Білоусова Л.І.) провели відеоогляд-казку «Часу не гаймо – книжку читаймо!». Читачі з 5-А класу міської школи №1 (класний керівник Рачинська С.В.) весело подорожували сторінками книг-ювілярів -2017, розгадували ребуси та шукали відповідь на запитання вікторини «Світ книг кличе в мандри». На протязі усіх весняних канікул у дітей буде  можливість переглянути улюблені мультфільми, пограти у цікаві ігри, взяти участь у різноманітних бібліотечних заходах. Це - і літературний диліжанс «Тарасовими шляхами», і бібліофреш «Мозаїка книжкових новин», і книжковий аукціон «У книзі кожен розворот запрошує у світ пригод», і гра-конкурс «Українська дитяча книга в іграх», і бібліоігротека «Сучасні українські письменники – дітям»,  а найголовніше прочитати цікаву книгу.  Тож часу не гаймо – книжку читаймо!


















Немає коментарів:

Дописати коментар