четвер, 16 березня 2017 р.

Голос душі великого народу

  В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. До них належить й ім'я великого українського поета, художника Т.Г.Шевченка. "Нема в світі поета, який важив би стільки в житті свого народу, як Шевченко" - писав М.Рильський.
  Вже більше чим два століття поспіль людство не перестає вражати геніальність Кобзаря, його багата унікальна спадщина. Суть цієї феноменальності спробував розкрити сучасний український письменник В.Базилевський: "Шевченко - явище унікальне... Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття, яв і найпотаємніші сни. Нас просто не існує без нього. Уявити себе без Шевченка - все одно, що без неба над головою. Він - вершина парості родового дерева, виразник і хранитель народного духу".
 В районній бібліотеці для дітей пройшов тиждень вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка - зустрічі в  "Тарасовій світлиці". З унями 4-Б класу міської школи №2 (учителька Ткач Л.І.) провели мультимедійну презентацію "Шевченків край - земля безсмертного Тараса". Поетичний каледоскоп "Кобзареве слово - вічне" пройшов біля пам'ятника Т.Шевченку у парку.
 З учнями 6-А класу міської школи №2 (класний керівник Пилипишина Н.М.) провели огляд книжкової виставки-панорами "Голос душі великого народу" та вікторину "Чи знаємо ми Шевченка?" 
З учнями різновікових груп було проведено медіа-годину "Рослинний та тваринний світ України в поезії Т.Г.Шевченка", поле див "Тарас Шевченко: відомий і невідомий", інсценізація "Як Тарас чумакував" та конкурс малюнків "Намальований вірш".
  Найвищим заповітом для нащадків на всі віки звучать безсмертні поетові слова:
Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть. 




Немає коментарів:

Дописати коментар