четвер, 20 квітня 2017 р.

Далека, загадкова і чарівна країна Індія

       Всі ми  в душі  трішки романтики. В своїх мріях ми  бачимо себе в різних куточках Землі, відчуваємо потребу побачити різні країни, дізнатись більше про їх  природу, людей, звичаї, культуру. Якщо немає можливості купити туристичну путівку і поїхати  в далеке зарубіжжя, то можна просто  почитати  книгу чи журнал, подивитись кінофільм чи телепередачу, щоб  уявити себе  в якійсь країні чи на якомусь континенті.
     Індія, унікальна  і загадкова, вабила мандрівників здавна. Мореплавці і мандрівники, місіонери і торговці споряджали  не одну експедицію в  той куточок землі.  А в скількох  книгах описані незвичайні пригоди тих, хто потрапляв в Індію! Як захоплююче розповідав про це, наприклад, Жюль Верн.
     Люди  старшого покоління пам'ятають  індійські фільми, над сюжетом яких часто плакали. Ходили на показ цих кінофільмів не  один раз, щоб вкотре  побачити торжество  і перемогу добра, кохання, справедливості.
     Зараз  на Черкащині проходять дні індійської культури, під час яких наші земляки зможуть поринули в світ індійської музики, живопису, кіномистецтва, літератури.
    Не стоять осторонь і працівники  нашої ЦБС. Для своїх користувачів ми розгорнули книжкові виставки, проводимо години цікавих повідомлень,   пізнавальні години, відеоподорожі,  


відеоперегляди  кінофільмів тощо.
   Дуже цікаво пройшов майстер-клас по  одяганню ляльок в індійське сарі.  І індійські красуні ніби  затанцювали в своєму національному вбранні.
    Для всіх, хто хоче долучитись до  вічної індійської культури, до її джерел, до невичерпного  потоку духовності, запрошуємо до   нашої книгозбірні.
   




Немає коментарів:

Дописати коментар