понеділок, 24 лютого 2020 р.

"Поділись насінням з другом..."

  Не дивлячись на  календар і примхи погоди,  весна нагадує всім, що вона вже прийшла. Для поетів і художників - це пора натхнення, а для городників і квітникарів - нові турботи. Незабаром на городах, квітниках і клумбах розпочнуться роботи.  Для того, щоб квіти милували око, а на столах і в банках було вдосталь вітамінних овочів, потрібно попрацювати. Важливу роль тут відіграє насіння. Адже недаремно в народі кажуть: "Що посієш, те й пожнеш". Питання придбання насіння кожен вирішує по-своєму: замовляють по пошті, купують в магазинах чи на базарі, багато хто вирощує та збирає своє. Саме таких хазяйновитих людей ми запрошуємо взяти участь у щорічній акції "Поділись насінням з другом", яку проводить районна бібліотека.  Наші користувачі вже принесли насіння та висадки овочів, які можна взяти або обміняти на дари свого городу чи квітника.
     До уваги любителів працювати біля землі - книги з порадами по вирощуванню кабачків і баклажанів, цибулі і часнику, огірків і томатів, гарбузів  і кавунів, динь і кукурудзи, гороху і квасолі. Навіть важко перелічити назви всіх культур, які вирощують  на своїх городах і присадибних ділянках наші працьовиті господарі і господарки. Можливо, в нагоді Вам стане і посівний календар на 2020 рік.
      Ми плануємо, що ця акція матиме продовження влітку, коли в нас будуть зайві кабачки, огірки, перчики, патісони. Ми знову зможемо обмінятись дарами городу. а також цікавими рецептами консервування.
    Давайте  поділимось насінням і добротою. Адже кожне щире "Дякую" гріє наші серця.
    Гарних Вам урожаїв!

Немає коментарів:

Дописати коментар