понеділок, 24 лютого 2020 р.

Свято мови



                                                                                                        
                                                                                     Ти велична і проста.
                                                                                       Ти стара і вічно нова.
                                                                                          Ти могутня, рідна мово!
                                               

        Мова – це необхідний атрибут становлення нації. Як писав відомий український поет Володимир Сосюра: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Недаремно кажуть, що народ забуває свою мову, неминуче гине.
        Красу і велич українського слова опоетизували І.Котляревський і Т. Шевченко, Л.Українка і І.Франко, В.Стус, В.Симоненко, Л.Костенко і багато інших славних синів і дочок України. Вони були переконані, що без мови немає нації, а без нації – держави.
        Ми живемо в незалежній Україні, турбота про мову – справа державна. Потрібно пам’ятати, що любов до своєї Батьківщини починається з любові до рідної мови.  Діти 3-б класу міської школи №1 з класним керівником Гриб М.А. здійснили невеличкий екскурс в історію української мови, з захватом прослухали музичну хвилинку та взяли участь у конкурсах «Мовні загадки», «Упізнай слово», та особливо емоційно цитували вірші українських поетів про нашу рідну мову. Також у бібліотеці розгорнули книжкову виставка «Співуча, калинова – наша українська мова», яка доповнила і розкрила красу і велич рідної мови. В залі панувала святкова атмосфера, дружелюбні посмішки супроводжували нас на протязі всього дійства.

 
 
 

                                                                                                       



Немає коментарів:

Дописати коментар