вівторок, 1 вересня 2020 р.

Дата, яку завжди пам'ятатиме людство...









   2 вересня 1945 року ввійшло в світову історію, як день закінчення Другої  світової війни, найжахливішої і найкривавішої, яка забрала мільйони людських  життів, зруйнувала економіку, знищила багато унікальних пам'яток культури.  Останню крапку у війні  поставив наш земляк, уродженець села Косенівка Уманського району Кузьма Миколайович Дерев'янко. В історію він ввійшов, як генерал, що поставив останню крапку в тій війні.

Вшановуючи цю дату і героїв тих боїв, районна бібліотека організувала книжкову  виставку-інсталяцію  "Дата, яку завжди пам'ятатиме людство". На ній зібрані матеріали, що розповідають про події 75-ти річної давності: книги, статті, фотографії, копії документів тощо. Окремий розділ цієї виставки присвячений К.М.Дерев'янку.

      Виставка була представлена на мітингу, присвяченому 75-річчя закінчення Другої світової війни, де з нею познайомились керівники міста і району, представники організацій, установ, жителі райцентру.

    Виставка зараз перебуває в читальному залі центральної районної бібліотеки, де  наші користувачі зможуть переглянути всі ці історичні матеріали. Ми пишаємось подвигом наших дідів, які вистояли, не зломились, перемогли.

 

2 коментарі: