пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Високий гордий талант

         Василь Симоненко - перший із когорти шістдесятників. Найсміливіший, органічно патріотичний, воістину народний поет. Він -знакова духовна постать ХХ століття. Минатимуть віки, сходитимуть на узбіччя національної  історії люди, які х екранів телевізорів говорять так багато, а Василь Симоненко буде на чолі тих, хто для України зробив дуже багато. Бо його біль і почуття , думки і переживання за долю України свідчитимуть  про гордий національний дух.

       З відведених  йому Всевишнім 28 років, поет сім років був пов'язаний з нашим краєм. Практично тут він написав твори, які зробили його безсмертним. В Черкасах і досі жива атмосфера, яка полонила його, полтавця за народженням, з Шевченковим краєм.

       В цьому році Україна, всі її патріоти відзначали 85-ту річницю з дня народження  талановитого поета і журналіста. Його творчість продовжують популяризувати бібліотечні заклади. Саме   Обласна бібліотека для юнацтва  проводить  обласний конкурс вуличних акцій для юнацтва  "Молодь Че на Симоненківській орбіті". Мета конкурсу -  сприяти  серед молодіжної аудиторії  творчу спадщину видатного українського письменника, відкрити для себе нові грані його таланту. формувати у юнацтва  духовних цінностей.

          В рамках цього конкурсу пройшов поетичний марафон "Духовний син великого Тараса". Відбувся він в парку імені Т.Г,Шевченка біля пам'ятника великому Кобзареві. Бібліотекарі  запрошували  молодих христинівчан   познайомитись з матеріалами книжкової виставки "Бо в тобі - великого народу ніжна і замріяна душа" а також почитати вірші Василя Симоненко. Приємно відзначити, що наші юні земляки знають його  поезію, казки. Дехто знає ці вірші напам'ять.  Головне, що його поезія, самобутня, талановита, ніжна і срібнострунна  не залишає нікого байдужими.  Ті, хто читає і знає вірші Василя Симоненка, ростиме справжнім патріотом України.


   Тетяна Тімофєєва, провідний  бібліотекар юнацької кафедри районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар