пʼятниця, 12 лютого 2021 р.

Найсвятіше з усіх почуттів


 Серед усіх чудес світу найбільше чудо — це людина і кохання. Якби запитали людину, чи згодна вона прожити життя, не пізнавши цього почуття, бажаючих би не було. І навіть якби запропонували вибрати щось одне серед таких цінностей, як гроші, влада, слава і кохання, то переважна більшість вибрала б останнє.

Так що ж це таке — кохання? З цього приводу є багато думок і визначень. Звичайно,  це стан душі людини. Але це стан такої сили потрясіння, захвату, захоплення,  який змінює людину фізично і духовно.

Але не всім людям від природи дано кохати. Дехто проживає життя, так і не пізнавши сили цього надзвичайного почуття, почуття, якого не купиш ні за які гроші. Воно або є, або його немає, і примусити себе кохати ніхто не може. Кохання не можна запланувати, воно не буває з примусу. Це надзвичайно тонке почуття, яке може зруйнувати необережне слово, погляд. Воно вривається в життя раптово, навіть коли не чекаєш, навіть коли це тобі не потрібно. Це як мана, як раптове сп'яніння. З приходом кохання життя набирає сенсу, повноти, з людиною відбуваються метаморфози: вона співає, хоче слухати поезію, починає малювати, писати твори, музику, починає по-іншому бачити небо, квіти, зелень.  Емоції переважають над розумом. Кохання — це робота серця, емоцій, духу.

 Саме в такому стані композитори, поети, письменники, художники створюють свої найкращі твори. Які задушевні пісні, романси передають це почуття!


Коханню присвячено, і це без перебільшення, найбільше віршів, поем, романів, повістей. Саме ці твори знайшли своє місце на книжковій виставці в центральній бібліотеці.  Про кохання люблять читати всі. Молоді люди, які ще тільки мріють про зустріч зі своєю половинкою, зачитуються любовними історіями, які були сто і більше років тому. Люди, в яких за плечима чималий життєвий вантаж, читаючи такі книги, згадують свою молодість, своє кохання, яке вже витримало випробовування часом. 

  Тож нехай в наших серцях вічно живе Його Величність Кохання!
















Немає коментарів:

Дописати коментар