суботу, 29 січня 2022 р.

Боянич рідної землі

29 січня для шанувальників творчості Станіслава Зінчука оповитий смутком. Саме в цей день зупинилося серце талановитого поета, перекладача, журналіста, етнографа, фольклориста. Його пуповина закопана в гарному селі Орадівка. В гарному селі і люди народжувались гарні: працьовиті, співучі, талановиті. Ті стежки, якими ходив Станіслав Сергійович, завжди манили його. Він повертався знову і знову в рідне село, до родини, до друзів. Рідна земля магнітом вела його в рідний край. Ставши відомим поетом, проживши більшу частину свого життя в Києві, рідним заповів, щоб поховали його в рідному селі, на рідній землі, біля рідної сестри Ліди, яку так любив...

Того морозяного і снігового січня 2010 року велика родина родичів, друзів, земляків і шанувальників прощалась з Поетом, Патріотом, Громадянином. З того часу і почав діяти літературний музей при Христинівській центральній бібліотеці, в якому представлені книги з особистої книгозбірні Станіслава Зінчука, його твори, особисті речі, статті, рецензії до його творів, фотографії. Завдячуючи його доньці Соломії, зятю Сергію, дружині Людмилі Дмитрівні в нашому музеї є ці безцінні експонати. Щороку, приїжджаючи в поминальні дні в Орадівку, пані Соломія привозить в дар нашому музею книги, статті, новинки книговидавництв.

Іще є багато людей, які пам’ятають Станіслава Сергійовича. Для них його твори – це чергова зустріч з митцем, поетом, земляком. Нехай рідна орадівська земля буде для нього пухом, а його творам – вічне життя і спілкування з тими, хто любить поезію, друковане слово і Україну.




Немає коментарів:

Дописати коментар