вівторок, 1 лютого 2022 р.

Одна з найвідоміших літературних дам...

В заголовках багатьох книг присутнє це слово: «Дама» – в Анастасії Байдаченко це – «Самостійна дама» і «Дама з покритою головою», в Антона Чехова – «Дама з собачкою», у Наталі Земон Девіз – «Дами на узбіччі», у Гастон Леру – «Дама в чорному», в Хосе Карлос Сомози – «Дама № 13», у Себастяна Жапризо – «Дама в авто в окулярах і зі зброєю».

Однією з найвідоміших творів з цим словом є «Дама з камеліями» Александра Дюма-сина. Автору на той час було 23 роки, але роман дуже сподобався читачам і 2 лютого 1852 року в Парижі відбулась прем’єра  п’єси за цим геніальним твором. Успіх у вистави був шалений. І Джузеппе Верді за цим твором пише оперу, яка згодом стала відомою під назвою «Травіата». З часу першої прем’єри «Дами з камеліями» пройшло 170 років. А п’єси продовжує жити і дарувати насолоду глядачам. Це для тих, хто має можливість побувати в театрі... Любителі друкованого слова гортають сторінки книги.


А для христинівських шанувальників літератури пропонуємо почитати книгу відомого французького класика і поринути в світ кохання, авантюр і життєвих перипетій, якими наповнена «Дама з камеліями». А ще можна подивитись в Інтернет-центрі виставу «Травіата». І гарний настрій вам забезпечено.

Немає коментарів:

Дописати коментар