субота, 4 червня 2022 р.

Христинівчани, якими ми пишаємось - ювіляри червня

        Христинівська земля – батьківщина багатьох обдарованих, талановитих, яскравих особистостей, які стали гордістю не тільки нашого краю, але й відомі далеко за його межами своїм вкладом у розвиток науки і культури. Письменники і поети, художники і скульптори, архітектори і будівельники, композитори і співаки, вчені різних галузей, керівники різних рангів, воїни - герої, які обороняють нашу Україну, волонтери і офіцери ЗСУ. Їх можна переліковувати довго, про кожного можна написати не просто нарис, а цілу книгу. Імена цих наших земляків гідні того, щоб про них розповідати, щоб їх знали наші діти, адже вони жили і живуть, творили і творять, воювали і воюють задля майбутнього, щасливого, мирного, квітучого.

Сьогодні користувачі центральної бібліотеки познайомились з матеріали про наших видатних земляків-ювілярів цьогорічного червня.

Климик Галина Василівна, народилась 8 червня 1957 року в місті Христинівка, випускниця міської ЗОШ № 1. Доктор філософських наук, доцент кафедри менеджменту Уманського національного університету садівництва. Зараз на заслуженому відпочинку.

Безугла Ганна Йосипівна (12.06.1927 - 2008) Учителька початкових класів Христинівської ЗОШ №1. Відмінник народної освіти.

Безверхня Галина Василівна, народилась 24 червня 1967 року в селі Талалаївка. Закінчила місцеву восьмирічну та міську школу № 2, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Кандидат наук, професор, доцент кафедри фізичного виховання та спорту. Автор багатьох публікацій, есе, методичних матеріалів.

Криницький Ігор Іванович, народився 28 червня 1962 року в місті Христинівка. Випускник міської школи № 1. Талант художника успадкував від свого батька Криницького Івана Івановича. Ігор Іванович – художник, різьбяр по дереву, реставратор, Заслужений будівельник України. Живе і працює в Києві.

Немає коментарів:

Дописати коментар