вівторок, 21 березня 2023 р.

Христинівщина прощається зі своїм відважним сином


Скільки горя і сліз принесла ця жорстока війна в Україну, нашу громаду. Скільки родин в жалобі, скільки осиротілих дітей, згорьованих вдів, батьків, наречених...

Сьогодні христинівська земля приймає навіки іще одного свого сина, свого Героя – Руслана Володимировича Граму, старшого сержанта поліції, поліцейського взводу № 1 другої роти полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» Головного управління Національної поліції у місті Київ.

Народився Руслан 5 жовтня 1988 року в місті Христинівка. В сім’ї вже ріс його старший брат Олександр. Різниця між їхніми днями народження всього 11 місяців Тому вони були дуже дружніми, завжди захищали і допомагали один одному. Всі, хто їх знав, казали мамі Людмилі Вікторівні, що хлопці в неї «просто «золоті». Мама працювала на станції приймальником поїздів, а отже доводилось пізно приходити з роботи, працювати в нічні зміни і у вихідні дні. І сини намагались і мамі допомагати, і поводитись так, щоб рідненька не засмучувалась. Росли самостійними, принциповими, чесними, але добрими і справедливими. Дитячий садочок залишився позаду і в 1995 році він став школярем міської школи № 2.  Учителі і однокласники запам’ятали Руслана як доброго і скромного. Він вважав себе справжнім чоловіком, тому й на уроки фізкультури був у числі перших.

У 2005 році він отримав атестат про закінчення школи і подав документи до Уманського професійного ліцею, де здобув професію автослюсаря. Працював на ферментному заводі токарем. Мав товариський характер і вправні руки.

В 2008 році юнака демобілізували до ЗСУ. Статний, з гарною фізичною підготовкою наш земляк став хорошим військовим: дисциплінованим, розважливим, цілеспрямованим, відповідальним. Саме такі бійці потрібні в спецпідрозділі поліції «Грифон», куди він і прийшов на службу в 2010 році. Патрулювання, конвой, забезпечення безпеки працівників , які беруть участь у кримінальному судочинстві – ось що частково входили у його службові обов’язки в Києві.

В 2015 році його переводять в спецпідрозділ особливого призначення в Києві. Це було рішення командування. А за своїм рішенням він пише рапорт і йде в АТО.

Авдіївка, Краматорськ, Бахмут – це неповний перелік міст України, через який проліг його бойовий шлях. Шлях боїв, обстрілів, бомбардувань, втрат друзів. За кожного свого бойового побратима він клявся помститись ворогу. Він був відважним і сильним, хоробрим і чесним, добрим і сміливим... Він був... Руслан не обійме свою кохану Аню, не дасть пораду брату, не втішить на старості маму, не підтримає друзів, не салютуватиме з ними у день нашої Перемоги. Він люто ненавидів ворога і свято вірив у Перемогу ЗСУ, бо це – армія відважних і сильних людей, які захищають Україну – країну свободи і національної честі.

За 13 років служби в органах внутрішніх справ він зробив багато доброго, бо відстоював справедливість і правду.

Ми з болем у серці сприймаємо кожну звістку про загибель українського воїна. Обливаються кровю наші серця сьогодні, адже ми прощаємось з сміливим і відважним бійцем, турботливим братом і сином, який вірив у Перемогу, навіть одруження відклав до настання миру. Але підступний ворог перекреслив його плану, мрії, сподівання. 18 березня під Бахмутом під час артобстрілу обірвалось його молоде життя... Він – приклад чоловічої відваги, патріотизму і людяності. Фотографії і спогади нагадуватимуть всім про сина, брата, нареченого, а бойові нагороди нагадуватимуть – про відважного воїна, сміливого захисника, фронтового побратима. Від горя потускніли і його медалі: «За захист Авдіївки», «Учасник АТО», «10 років служби в поліції», «Учасник АОС»...

Хай хвилина мовчання буде даниною пам’яті Герою.

Всім, хто житиме далі, потрібно памятати про наших героїв, підтримувати і допомагати їх рідними і робити все, щоб підтримувати наші ЗСУ і наближати таку довгоочікувану священну Перемогу.

Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар