вівторок, 18 липня 2023 р.

Шахи – гра інтелектуалів

     Понад 2000 років інтелектуальна гра в шахи залишається однією з найпопулярніших. Здається, з розвитком технічного прогресу старовинна гра має давно забутися, адже гаджети та відеоігри захопили світ.

Проте у шахах є особливі риси, які подобаються дорослим і дітям. Передусім, це можливість мріяти. Гравець бачить перед собою не просто шахову дошку з фігурами.

Це справжнє поле битви двох армій. Тільки від мудрого керманича залежить результат поєдинку, обрання правильної стратегії і тактики. Гравець знає цінність кожної фігури та весь час оцінює ситуацію, обирає з доступних варіантів найбільш вигідний. Погодьтеся, це чудова навичка й у повсякденному житті.

Мають шахи свою, таку ж, як вони самі, історію. Більшість істориків погоджуються, що гра ця зародилась в Індії. Було це в часи імперії Гупти. Розрахована вона була на військових. Шахові фігури розділялись з урахуванням військових підрозділів: піхота, кавалерія, слони і колісниці. Світ шахи завойовували довго – Індія, Персія, Європа. Були змінені правила гра, від чого ця гра стала більш захоплюючою.

20 липня ми відзначаємо Міжнародний день шахів, віддаючи шану цій феноменальній грі. Шахісти будуть брати участь у різноманітних турнірах, сеансах одночасної гри.

Центральна бібліотека Христинівської міської ради запрошує любителів цієї гри інтелектуалів в читальну залу. Вас чекатимуть шахи, годинники, книги, які розкажуть про історію шахів, про видатних шахістів.

Для тих, хто не вміє грати в шахи, це буде нагода отримати перші уроки. Адже шахи здавна привертають увагу незвичайністю і загадковістю. Це – одна з найросповсюдженіших спортивних ігор. За шаховою дошкою можна змістовно провести вільний час з користю, адже ця гра покращує діяльність мозку, пам'ять, розвиває логічне мислення та вчить концентрувати увагу.

Отже, граймо в шахи, спілкуймося з іншими любителями цієї гри, підвищуймо свою майстерність, даваймо роботу мізкам, розвиваймося і вчімося. Шахи того варті.

Немає коментарів:

Дописати коментар