вівторок, 21 листопада 2023 р.

Вільні творити майбутнє

21 листопада – одна із найважливіших для нас дат, тим паче зараз. В умовах повномасштабного вторгнення росії, яка прагне захопити нашу землю, це свято набуло особливого змісту.

Цього дня 2013 року розпочалися протести проти рішення тодішньої влади про призупинення курсу на вступ до ЄС та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Цей крок спричинив обурення українців. А після жорстокого побиття вночі 30 листопада «беркутівцями» активістів, в своїй більшості – студентів, вже 1 грудня до Києва з’їхалися сотні тисяч небайдужих, готових відстоювати європейські ідеали. Захищаючи своє майбутнє, гідність та свободу, загинули 106 українців, понад дві тисячі отримали поранення

Революція Гідності, у якій, за даними штабу Євромайдану, взяли участь майже 10 мільйонів громадян України, стала наймасштабнішою подією в новітній історії нашої країни. Майдан простояв 92 доби! Майдан, що став революцією українського духу, вистояв!

Вже тоді всі побачили паростки згуртованої нації, яка здатна себе боронити! Боронимо і зараз! Доводимо усьому світу, що українці, як нація, була, є і буде! З власною історією, мовою, церквою, традиціями.

Директору центральної бібліотеки Раїсі Шумовській випала висока честь бути ведучою мітингу з нагоди відзначення Дня Гідності і Свободи, який відбувся в місті Христинівка. Учасники заходу долучилися до всієї української спільноти, щоб разом відзначити цей день, який встановлений на згадку про початок двох доленосних революцій для України.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності, військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які віддали своє життя за Україну.


На інформаційну годину «Україна – країна гідності і свободи» запросила користувачів центральна бібліотека. Крім того, презентовано книжкову викладку літератури «Вільні творити майбутнє». На ній представлені видання, що розповідають про мужність та відвагу учасників «Революції Гідності»; нагадують про те, якою ціною здобувається свобода та незалежність, новий шанс для України стати справжньою європейською державою.


Подякуймо ж кожному, хто стояв і просто зараз стоїть на захисті гідності і свободи нашої нації!






Немає коментарів:

Дописати коментар