середу, 13 березня 2024 р.

Ріки незмінно течуть додому

«Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім — це світло, котре гріє навіть тоді, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім — це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім — це Україна».

Ось із таким словами Український інститут книги (УІК) звернувся до представників і представниць закладів освіти, освітніх та наукових інституцій та запросив долучитися до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». Мета цієї акції — відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

 

Центральна бібліотека Хрпистинівської міської ради не залишилася осторонь. Ми з задоволенням доєдналися до цієї акції, яка проходитиме з 16 по 24 березня 2024 року.

Тема тижня поезії – «Дім».

Гасло: «Ріки незмінно течуть додому». Це рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової.

В наших планах обговорення поетичних творів, організація поетичних читань за участі місцевих поетів, інша творчість, пов’язана з поезією, розміщення дописів, публікація улюблених віршів, добірок у соціальних мережах. Загалом поділимося своїми читацькими поетичними уподобаннями з читачами, користувачами бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар