вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Полудень осені -жовтня середина

  Заквітувала  бібліотека вишиванками, терновими хустками, наповнилась сміхом і голосами ти, хто прийшов на жовтневе засідання клубу "Надвечір'я".  Для кожної людини є місця, де цікаво проводити час, спілкуючись з друзями. Для нас, закоханих у гарну пісню, рідну мову, влучне слово, таким місцем є районна бібліотека,  яка радо і гостинно відчиняє перед нами свої двері. Кожне засідання  несе якусь цікаву інформацію, дарує хвилини  спілкування, дає змогу обмінятись думками, поділитись спогадами і мріями.
        Жовтневе засідання було приурочене великому святу, яке споконвіку люблять і шанують українці  - дню Покрови Пресвятої Богородиці. Культ Покрови в Україні особливий.   Уже закінчувався  хліборобський цикл робіт.  Починався час відпочинку,  і  все частіше лунала весільна музика. Рідні благословляли молоді пари на щасливе  спільне життя, аби не переводився український рід.
          Провідний  бібліотекар читального залу Світлана Кулеша  розповіла про звичаї, обряди, вірування, прикмети нашого народу, які пов'язані  з цим святом. Присутні  члени клубу доповнювали цю розповідь своїми спогадами і спостереженнями, читали вірші і прозу та співали задушевних пісень: "Стоїть козак на Чорній кручі", "Ой розвивайся, сухий дубе", "Гуляє козак весілля", "Ой у саду, у садочку".
        Цей день в Україні - особливий. Це ще й день козацтва і день захисника України. Наші шановні ветерани - члени клубу неабиякі знавці  козацтва, його історії, звичаїв, гетьманів. Це показали їх відповіді на питання  вікторини "Козацька кмітливість". Вони  знають, як утворились козацькі поселення,  як виникла головна фортеця Січі, які лицарські чесноти були у козаків тощо.
    Споконвіку шанував наш народ своїх захисників, які боронили свою землю від поневолювачів і загарбників. Так і цього разу  відвідувачі бібліотеки вшанували героїв, що в різні часи  ставали і стають на  захист свого народу і своєї землі.
      Засідання клубу закінчилось, але попереду в нас іще багато зустрічей, які будуть, віримо, цікавими , змістовними, веселими.
   
    







Немає коментарів:

Дописати коментар