четвер, 14 червня 2018 р.

Торкаючись душею народних джерел

    День, коли проходив етнофест "Гроно калини" в Христинівці, видався теплим і сонячним. Погода відповідала настрою христинівчан і гостей нашого міста.  Під прохолодою дерев розгорнуті різноманітні  виставки: картини, вишивка, різьба по дереву, гончарства, вироби з ниток, клаптиків тканин, бісеру. Гарно підібрані кольори, висока техніка виконання.
     В цьому святі взяла участь і районна бібліотеки,  розгорнувши книжково-ілюстративну виставку "Животворча краса  народних традицій і звичаїв" та виставку-інсталяцію "Зачароване диво української вишивки".  Приваблювали відвідувачів вишиті рушники, сорочки, серветки, пояси, домотканні рядна, вироби з глини, дерева, старовинний посуд, речі домашнього вжитку, яким користувались наші предки ще в минулому і позаминулому столітті. Дорослі і діти розгляди ці речі, намагались доторкнутись до прядки, горнят-близнят, глечиків, праски, яку треба було нагрівати за допомогою жарин та інших предметів, призначення яких вони і не знають. А іще охоче  фотографувались, сідаючи на яскраве домотканне рядно. Викликали зацікавленність і книги, статті з періодики, з яких можна було дізнатись багато цікавого про етнографію, культуру українського народу.
       Гість свята Сашко Лірник теж зацікавився нашою виставкою, поспілкувався з бібліотечними працівниками.
       Ці виставки  зараз знаходяться у районній бібліотеці, матеріалами з них познайомитись, щоб  краще знати і розуміти минуле, працювати заради майбутнього.










Немає коментарів:

Дописати коментар