пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Не згасне в пам'яті війна...


     
Неділя  22 червня 1941 року 4 години ранку трагічною сторінкою увійшла у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу і найжорстокіша за всю історію людства. Вона зруйнувала цілі країни, забрала мільйони людських життів.
Біля Братської могили в райцентрі пройшла година вшанування, ведучою на якій була директор ЦБС Раїса Шумовська. Вона сказала:
"Ми закріпили цю дату в наших серцях. Вона є в наших календарях: Україна встановила її Указом Президента України від 17 листопада 2000 року як «День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни  в Україні».
         
Кожен раз в цей День ми згадуємо. Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих,Летять, відлітають у вічність роки. Скільки б їх не минуло, вони не зітруть у народній пам’яті імена захисників Вітчизни, пам’ять про них, про їхні подвиги. Усім тим, хто в червні 1941 року піднявся на священний бій, а також тим хто кував перемогу в тилу, працюючи на заводах і фабриках, на фермах,на полях,  хто не скорився і загинув у таборах присвячена виставка-пам'ять "Вогонь війни у пам'яті  навічно"  , підготовлена працівниками бібліотеки.
                           
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. чиї життя були покалічені і зруйновані."
  Бібліотеки збирають матеріали про земляків, які воювали  на фронтах тієї війни, захищаючи  свою Батьківщину від загарбників. Цю пам'ять ми передамо наступним поколінням.


Немає коментарів:

Дописати коментар