четвер, 21 червня 2018 р.

Окраса нашого життя

     Незаперечною є думка, що квіти - це частка історії людства. Підтвердження цьому - Біблія,  в якій згадується  майже 150 видів рослин, з якими пов'язано створення світу, дії людей, історичні події.
     Квіти ми даруємо коханим, матерям, вчителям, друзям. Свято без квітів ніби й не свято. Адже квіти дарують нам радість, підіймають настрій, вселяють надії на щастя. Кожна квітка, кожен букет - відбиток нашого життя, натхнення, радості.
     Важко перерахувати  квіти, яким народ склав пісенний олімп  поваги і любові. Квіти - невичерпна криниця пісенності. Дуже багато цих пісень навіяно легендами. Ті легенди розповідають про таємниці людського щастя, про зраджене кохання, про пролиті материнські сльози... Фіалки проросли із сліз вдячності Адама при звістці про відпущення йому гріхів, конвалія - із сліз Пресвятої Богородиці, які вона пролила на Голгофі біля розіп'ятого Сина...
   А скільки створено віршів, написано картин про квіти. Ті, хто багато читає, знають, у скількох творах квіти стали назвами книг, віршів, поем.
     Нещодавно районні бібліотеки  провели день квітів. Зараз квітує літо, радуючи нас різнобарв'ям  квітів, які милують  око на клумбах, квітниках, різноманітних кашпо.
     Розповідаючи про квіти, про походження їх назв, про догляд за ними, в районній бібліотеці організовано книжкову виставку  "Квіти - вічні супутники життя".  Любителі  квітникарства знайдуть для себе багато цікавого і корисного. Година інформації "Мовою квітів" зібрала тих, хто закоханий у це чудо природи, любить і вміє їх дарувати.
      Для молодших відвідувачів бібліотеки провели вікторину "Впізнай квітку". Юні христинівчани відгадали літературні загадки та відгадали такі квіти, як барвінок, бузок, троянда, мальва, конвалія та багато інших.
     Адже тільки люди покликані плекати, захищати і охороняти квіти, бо інших адвокатів у цих тендітних і гарних рослин немає.
 С.Кулеша, К.Томачук, працівники районної бібілотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар