вівторок, 20 липня 2021 р.

Королівська гра

Шахи — найбільш поширена інтелектуальна гра у цілому світі, одна із найбільш захоплюючих настільних ігор. Вона не тільки цікава, але й корисна для розвитку логіки. Одночасно — найстарша і має дуже давню історію.

Вважається, що гру придумали в Індії під час імперії Гуптів (гра в шахи символізувала військові дії). У 9 ст. її популярність поширилася і на Захід. З переказів відомо, що в неї грали ще за часів Київської Русі. Звісно, з плином часу шахи зазнали багато вдосконалень, що зробили їх такими, якими вони є сьогодні. Перша сучасна шахівниця (світлі і темні квадрати) була зроблена в Європі у 1090 році.

Гра має свою філософію. Це відмінний тренажер для гнучкості розуму та поліпшення пам’яті. Багато хто вважає, що регулярне заняття шахами — це психологічна школа успіху. Тож, не дивно, що вона високо цінується і відзначається у 178 країнах світу.

Міжнародний день шахів (відзначається з 1966 року), співпадає з Днем шахів в Україні (з 2011 р.) і святкується 20 липня.

Майже в кожному місті є шаховий клуб, шахові гуртки, де збираються шанувальники цього виду спорту. Наше місто не є винятком, і має велику кількість прихильників. З метою популяризації серед населення проводяться шахові турніри, змагання, у яких беруть участь гравці різних вікових категорій.

Наша бібліотека має своїх любителів цієї гри. Адже в бібліотеці є для цього всі умови. Є кілька комплектів шахів, годинники. В читальному залі можна проводити як індивідуальні змагання, так і сеанси одночасної гри. Крім того, до послуг шахістів є книги відомих гросмейстерів, чемпіонів світу по шахах. Серед книг – посібники для початківців та книги для тих, хто хоче отримати спортивний розряд з цього виду спорту.



Немає коментарів:

Дописати коментар