пʼятницю, 6 січня 2023 р.

Незборима душа Василя Стуса


Поет рідкісного таланту, який обрав долю борця. Із 47-ми років життя 13 провів у радянських слідчих ізоляторах, карцерах, одиночних камерах, мордовських таборах, на Колимі, на каторжній роботі в шахті. Його позбавляли побачень з рідними, вилучали вірші, листи й рукописи, знущалися фізично й намагалися знищити морально. «То був чоловік, який говорив і писав за будь-яких обставин ясно, як перед Богом, і платив за це життям», – писав про нього Євген Сверстюк. Тому значення Василя Стуса більше, аніж талановитого поета, публіциста, перекладача й літературознавця. Він був і залишається «голосом сумління у світі розхитаних і розмитих понять честі, правди, порядності».

6 січня виповнюється 85 років з дня народження українського поета, патріота, борця за волю і Незалежність України Василя Стуса. В бібліотеках нашої громади організовані книжкові виставки, проводяться Стусівські читання, літературні години, уроки історичної правди, присвячені його життю і творчості.

Його ім'я – символ нескореності і любові до України, вільної, Незалежної, гордої і сильної. Нам, нащадкам борців за щасливу долі України, і належить зробити її такою, про яку мріяли найкращі сини і дочки нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар