пʼятниця, 4 серпня 2023 р.

Чарівний світ її картин

Галина Василівна Бортник – частий гість нашої бібліотеки. Художниця і поетеса, людина закохана в українську пісню, в історію нашого народу, вона має багато друзів, які цінують її за доброзичливість і щирість. Нещодавно пані Галина подарувала бібліотечним філіалам нашої громади свої книги.

Сьогодні вона привезла в центральну бібліотеку свої картини. Відкриття виставки відбудеться 15 серпня. А вже від сьогодні відвідувачі нашої книгозбірні мають змогу поринути у світ образів, які створила на полотні ця талановита майстриня пензля.

Поезія Лесі Українки близька по духу нашій землячці. Саме тому так багато картин, навіяних твором «Лісова пісня». Лукаш і Мавка в неї ніби і різні, але якась невидима ниточка пов’язує їх. Картина «Думи мої, думи» поєднує епоху Тараса Шевченка і сучасність. Картини, навіяні українськими піснями, теж є окрасою цієї виставки.

Картини, на яких зображені квіти, взагалі хочеться понюхати. Настільки вони реальні і гарні. В кожну картину майстриня вклала не тільки свій талант, уміння і працю, а й частинку свого бачення і світовідчуття.

Запрошуємо всіх, хто любить живопис, прийти в центральну бібліотеку, відвідати виставку, насолодитися майстерністю художниці, почитати вірші і гуморески Галини Василівни, поспілкуватися з нею, зарядитися її енергією, любов'ю до України, вірою в нашу Перемогу.


  







 

Немає коментарів:

Дописати коментар