вівторок, 14 квітня 2015 р.

Світ в період виникненя вогнища війни

           Історія - наука цікава і повчальна .Ніщо в світовій історії не проходить безслідно. Тому, знаючи історію з давніх часів і до сьогодення, можна вважати себе ерудованою людиною, яка розбирається в історії, політиці, сучасному житті. Історія -це дати ,події, факти, діячі. комусь це може здатись сухим і нецікавим матеріалом, але на уроках  Ж.В.Новіцької так  не буває. Уроки вона будує так, що кожен учень готується, висловлює свою думку,  читає книги, статті, а не тільки матеріал в підручнику.
         От і урок на тему "Провідні країни світу в 20-30-х роках ХХ століття"  пройшов  у вигляді виступу двох команд,  представники яких розповідали про події Англії, Германії, Франції, США.  Причому виступ звучав спочатку українською, а потім англійською ,німецькою , мовами. Гостями були вчителі школи,
    працівники районної бібліотеки, які розгорнули книжково-журнальну виставку по даній темі та підготували  відеофільм про політичних діячів цих країн: Гітлера, Черчіля, Рузвельта, діяльність яких мала великий вплив на тогочасну політику в Європі і світі.
         Характерним явищем того часу  було: прискорення  економічного, технічного, інтелектуального прогресу, поширення національно- визвольного  і соціального руху, зародження і розвиток масової культури. Особливістю  соціально-економічного та політичного розвитку країн Центральної та Східної Європи у 20-30-х роках  було створення нових незалежних  європейських держав: Польщі, Чехо-Словаччини, Угорщини, Королівства сербів і словенців.
         Міжнародні відносини у другій половині 30-х років були зумовлені приходом до в влади в Німеччині фашистів, перетворення її в мілітаристську державу, яка проводила  агресивний зовнішньо-політичний курс, виникнення в Європі та в світі вогнищ війни, що змусило країни Європи співпрацювати з  Радянським Союзом, щоб нейтралізувати агресора.
         Школярі гарно володіли підготовленим матеріалом: доповнювали виступи, відповідали на питання вчителів. З їх виступів було видно, що вони використовували матеріал не лише з підручника, а й з інших джерел: книг, журналів, Інтернету.  Добре підготувались  по даній темі Олена Походун, Сергій Білик , Микола Капітан, Віталій Кучеренко, Ліля Галиченко, Таня Плахотнюк, Влад Єфімчук, Таня Лабунець та інші.
        Участь приймали всі учні, кожного хотів висловити свою думку, показати свої знання.
        Пролетить час, ми закінчимо школу, виберемо свій шлях у житті.  Ми не всі станемо істориками, але такі уроки історії, цікаві і змістовні, залишаться в нашій пам'яті, в нашій свідомості. Дякуємо Жанні Володимирівні за них, адже вони допомагають нам рости ерудованими людьми, справжніми українцями.
                                                                       М. Бойко учениця 10 - Б класу, член групи " Патріот"
 

Немає коментарів:

Дописати коментар