вівторок, 12 квітня 2016 р.

Хоробрі серця неможливо забути...

 В сумному списку патріотів, які загинули  в зоні антитерористичної операції на сході України - прізвища і наших земляків, тих, для кого Христинівщина  була малої Батьківщиною. Їх - восьмеро, молодих, завзятих, сміливих, чесних і відважних. Для них Україна стала важливішою за власне життя, яке  наші патріоти віддали за цілісність і незалежність рідної держави.
   Працівники районної бібліотеки  збирають матеріали про наших земляків, які  залишаються вірними присязі Україні,  зі зброєю в руках  обороняючи  українські землі на сході країни. Особливе місце займають матеріали про тих, хто загинув в зоні АТО. Фотографії, копії документів, спогади рідних, друзів, однокласників, газетні вирізки, бібліографічні списки друкованих матеріалів та інтернет-ресурсів входять в інфотеки, які розміщені на виставці- інсталяції "Герої  нашого часу". Стенд-меморіал  вміщує фотографії і короткі біографічні відомості про тих, хто  заплатив власним, іще таким молодим життям за нашу з вами свободу, розміщено  при вході в бібліотеку для дорослих. Їх очі вдивляються в душу кожного, хто заходить  в бібліотеку. Збережім пам'ять  про них, про їх подвиг, жертовність, вірність Україні і заповітам  прадідів про  вільну Україну. Вони не просто захищали нашу землю, а вселяли  віру в те, що добро, справедливість переможуть...
   Жодні слова не можуть повернути батькам сина, дітям - батька,  дружині - чоловіка, бабусям і дідусям - онука... Але наша з  вами пам'ять про них  зможе хоч на кілька краплин  зменшити їх біль.
    Всі ці матеріали були представлені в фойє районного будинку культури, де христинівчани, волонтери, військові, священнослужителі вшановували пам'ять наших земляків Дмитра Кузьмина,  Миколи Кобринюка, Дмитра Георгієва,  Богдана Каравайського, Сергія Попика, Олега Євича, Володимира Олійника, Богдана Ялинчука. Їх подвиг підтверджує - наш дух не зламати, нашу волю до свободи не вбити.



































Немає коментарів:

Дописати коментар