вівторок, 19 квітня 2016 р.

Цей дивний світ - бібліотека

          Книги в житті людини займають особливе місце: це наші помічники, порадники, друзі, супутники навчання і дозвілля. В бібліотеці зібрані довідники, словники, підручники, енциклопедії,  художні твори, періодика. Тисячі томів чекають  своїх допитливих читачів, щоб донести до них мудрість століть, сучасні знання, надбання багатьох поколінь. Сучасна бібліотека - це не тільки друковані видання. До послуг користувачів - комп'ютери, підключені до Інтернету,  виставки-інсталяції про минуле й сучасне життя, архівні і краєзнавчі матеріали, експозиції, стенди, тематичні куточки, різноманітні зони, заняття клубів за інтересами.
      В бібліотеці можна поспілкуватись з друзями, презентувати  свій вірш, виставити малюнок чи вироби з дерева, вишивку чи витинанку...  
          Познайомитись з бібліотекою зблизька  прийшли учні 7-А класу ЗОШ №1 зі своєю учителькою англійської мови  Данилевською Галиною Яківною. Допитливі школярі  знайомились з книжковими виставками, новими надходженнями, періодичними виданнями. Якщо бібліотека для дітей для них   близька і знайома, то  поріг бібліотеки для дорослих дехто переступив вперше.  Вони схилили голови в пошані перед фотографіями   земляків, які загинули в зоні АТО . Так знайомились зі стендом-меморіалом "АТО: герої не вмирають". Згадали  уродженців району, що в роки Другої світової війни отримали найвищі нагороди, переступивши поріг  фронтової землянки. Пригадали імена і твори письменників Христинівщини,  ставши відвідувачами літературного музею. Вгадували  призначення речей старовинного вжитку в народознавчій світлиці "Берегиня". Не всі  школярі уже знають для чого в господарстві рогачі, коцюба чи рубель. Зате всі дівчатка охоче погойдали люльку з лялькою.
      Семикласники виявились допитливими  відвідувачами бібліотеки. Вони роздивлялись книжкові виставки, книги, розпитували про роботу книгозбірні. Зараз наша  бібліотека приймає участь в проекті "Український Донбас" і юні христинівчани виявили зацікавленість і бажання  стати його активними  учасниками. Вони хочуть розповісти своїм ровесникам  на сході України про себе, рідне місто, свої мрії, прочитати вірші улюблених поетів.  Тож і до бібліотеки вони приходитимуть частіше.
      Ми хочемо, щоб кожен житель нашого міста знайшов у нашій бібліотеці щось цікаве і корисне для себе.       






Немає коментарів:

Дописати коментар