четвер, 14 квітня 2016 р.

Велосипедисти - учасники дорожнього руху.

      Велосипеди серед христинівчан - дуже популярний вид транспорту. Ми ними їздимо на  близькі і далекі відстані: возимо малюків в дитячий садок,  в магазин, на базар, на роботу, в бібліотеку, на пікнік... Для одних - це спорт, а для інших - дешеве вантажоперевезення.  Адже
скільки  вантажів   вміщується на  двоколісному помічникові: сумки, коробки, лантухи, пакети різних розмірів і габаритів!
     Переважна більшість населення нашого міста пересувається  за допомогою саме цього транспорту.  Їдуть і ветерани, і молоді, і діти. Їдуть алейками, стежками, проїжджою частиною доріг. І при цьому часто порушують правила дорожнього руху, створюють небезпечні ситуації, попадають в ДТП. Особливо  це відчувають водії автомобілів, чия і швидкість , і маса транспортного засобу, і гальмівний шлях в рази більші.
      В районних бібліотеках пройшли уроки безпеки  для дітей і юнацтва, на яких  йшла мова про правила дорожнього руху  для велосипедистів.  Тут йшла мова  про перехрестя, повороти, дотримання вимог дорожніх знаків, вимоги до віку тих, хто на велосипедах їздить по дорогах, першу допомогу в разі виникнення аварій з постраждалими, відповідальність за порушення правил. Допомагали   в цьому молодим христинівчанам   матеріали  в Інтернеті. Вони знайомились з правилами, схемами, порадами.

     Такі уроки в бібліотеці проводитимуться і надалі. Ми хочемо, щоб  поїздки велосипедами приносили користь, приємні враження і задоволення.






Немає коментарів:

Дописати коментар