вівторок, 28 лютого 2017 р.

Тризуб це Україна

    
         Наші вільнолюбиві предки  передали нам у спадок  свою любов до України, до її природи, до духовних цінностей: релігії, символіки, пісень, фольклору, поваги до людей.  Ми - велика нація, яка має героїчну історію, багату культуру, патріотичний дух. Ми бережемо духовні надбання свого народу, своєї  Батьківщини.
       З глибини віків прийшов до нас  наш герб, наш оберіг, наш тризуб. В ньому закодовано велич і сила, воля і незалежність, триєдиність  буття, спадкоємність поколінь, велич і невмирущість нашого народу, єдність поколінь.
       Тризуб, наш герб стоїть на сторожі   нашого народу. Йому присвятили флеш-моб  юні христинівчани, учні 5-б класу Христинівсської  міської ЗОШ №1(Класний керівник Н.А.Коваль). Вишикувавшись, вони утворили великий герб на площі перед  районним будинком культури, ставши в шеренгу, із літер склали: "Тризуб це Україна". Доповнювали це дійство великий національний  прапор, плакати із словами: "Я люблю Україну", із зображенням  національного гербу нашої держави.
      А в синє небо  линуло багатоголосе: "Тризуб це Україна". Дитячі голоси, дзвінкі і сильні, як присягу на вірність Україні,  повторювали ці слова знову і знову.
       Бібліотечні працівники виготовили  маленькі державні прапорці, на кожному з яких надрукували  вірші про  герб-тризуб, державний прапор, про Україну. Автори цих віршів- українські поети, такі відомі, як О.Олесь, В.Сосюра, П,Осадчук , Д.Павличко, Н.Поклад і  молоді -  В.Паронова, В.Кленц,  І.Трух.  Знайшли своє місце і вірші молодих христинівських поетів, бібліотечних працівників.
      Ці прапорці та маленькі  державні герби-тризуби, виготовлені в школі, роздали учасникам флеш-мобу. Діти охоче  декламували  поетичні   оди нашим державним символам.
      Флеш-моб закінчився. Діти розійшлись по домівках, в руках несучи  прапорці і тризуби,а в юних серцях - любов до України.














Немає коментарів:

Дописати коментар