вівторок, 21 лютого 2017 р.

Першими згасли зорі, що палали ясніше всіх...

       Ми з Вами живемо в епоху, коли  споконвічне прагнення українців бути вільними і незалежними, завойовується не на словах, а  вчинками, діями, ціною здоров'я і життя. Довгий і тернистий шлях пройшла Україна  до своєї омріяної Незалежності і волі. За здійснення цієї мрії наш народ  приносив у жертву  своїх найкращих, найсвідоміших, найвідданіших  дочок і синів. Список тих героїв бережуть у своїй пам'яті патріоти  України. До цих героїв приєднались і воїни  Небесної Сотні, які своєю кров'ю освятили  патріотичних дух тих, хто вийшов на Майдан три роки тому. Ті події сколихнули Київ, Україну і весь світ. Озброєні мріями про гідне життя для себе і своїх дітей,   вони стали на смертельний герць з озброєними  "беркутівцями".
      Силі зброї вони  протиставили  свою любов до України, до її європейського майбутнього. Фізичні сили були нерівними, українські патріоти загинули під кулями тих, хто  виконував накази  нелюдяності і щорстокості.  Їх світлі душі  прийняли світлі небеса, народ назвав їх Героями Небесної Сотні. Про них складено вірші, пісні і балади, створено фільми, написано книги. Ми з глибокою вдячністю згадуємо їх обличчя, їх імена, їх подвиг і самопожертву.
         В ці дні, коли всі патріоти України вшановують пам'ять воїнів Небесної Сотні, в районній  бібліотеці організована виставка-інсталяція  "День Героїв Небесної Сотні", біля якої проводились  масові заходи: години патріота "Тарасе, ти плачеш із нами за найкращими  українськими синами", "Душі ангелів в небо злітали, щоб нашу калину довік не топтали", літературна година смутку "Їм ангели обличчя прикривали",  година історичної правди "Голгофа України на Інститутській",  естафета пам'яті "Нам світить проміння їх згаслої зорі", відеопергляди "У ту страшну криваву ніч...", "Події, окроплені кров'ю героїв".
         Свою виставку ми  розмістили і  біля пам'ятних знаків героям і борцям за нашу незалежність, Героям Небесної Сотні і воїнам АТО, де проходив мітинг з  вшанування  Героїв Небесної Сотні, які  героїчно  загинули в 2014 році.  На цій виставці представлені книги, статті про ті події, державна і народна символіка, а також краєзнавчий  матеріал про патріотів Христинівщини, які стали на захист Батьківщини , її цілісності, незалежності, суверенітету в  наші такі героїчні дні.
       Йтимуть роки, народяться нові покоління українців, але завжди в  пам'яті народу житимуть імена  Героїв Небесної Сотні, які під жовто-блакитним прапором  свободи  загинули за торжество ідеалів  чесності, справедливості,демократії.
                  "Пам'ять вічна, і народ не забува,
                   Хто виборов життям ці перемоги.
                   Небесна Сотня, вічна і жива,
                   Нам з неба каже: "Доброї дороги"...





  

Немає коментарів:

Дописати коментар