вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Козацький дух живе у наших серцях.

          Ми всі - нащадки славних козаків, які своєю мужністю, сміливістю, гордою вдачею, незламною волею прославили Україну. Вони були сильні і чесні, хоробрі і відважні, а головне вони були вільними, боролись з поневолювачами, понад усе любили рідний край. І цю любов вони передали нам.
         Розповідаючи про борців за волю України, в бібліотечні працівники організували книжкові виставки, проводять змістовні масові заходи: патріотичні читання,  години історичної пам'яті, конкурси знавців тощо. Гідними нащадками  козаків були і захисники української державності в роки Української Революції, сторіччя якої відзначає наш народ.
      Так сталось, що наші воїни змушені відстоювати цілісність українських земель і в наші дні - на сході України вирішується  питання незалежності нашої країни.
       З часів козаччини  особливою повагою користувалась ікона Покрови Пресвятої Богородиці. Її брали козаки в походи, їх поклонялись, дякуючи за спасіння, за перемоги.
       Тому й символічно, що у день Святої Покрови Україна відзначає і день козацтва і день захисника України. В цей день ми схиляємось в пошані перед тими, хто в різні часи зі зброєю в руках  відстоював нашу волю, свободу і мир.
       Районна бібліотека  прийняла участь у урочистостях, присвячених цим святам,  представивши виставку-інсталяцію "Мужність і відвага крізь віки". На ній зібраний матеріал, який розповідає про тих, хто стояв на варті життя і миру в Україні, починаючи з часів Київської Русі і до наших днів. Окремий стенд присвячений героям-христинівчанам, які загинули в зоні АТО. Квіти, вишиті рушники, ікона Покрови Божої Матері, хліб, поминальні лампадки, маки, пучки калини, як кров героїв, і віти верби, як сум за полеглими і живі квіти покрови, як символ вічності і життя - все це прикрашало нашу виставку. Біля неї зупинялись молоді христинівчани, сивочолі ветерани, воїни-атовці, юні козачата з козацького класу, батьки і друзі загиблих патріотів.
     Пройдуть роки, а в пам'яті народу завжди житимуть ті, хто любив і захищав Україну, її волю, її свободу, її незалежність.Адже козацький дух споконвіку не гнувся.










Немає коментарів:

Дописати коментар