середу, 10 серпня 2022 р.

Картини для Перемоги

Кажуть, що якщо Бог хоче наділити новонароджену дитину талантом, то посилає Ангела, який має поцілувати немовля. Якщо поцілує в голову – дитина буде розумною, якщо в серце – буде доброю, якщо в губи – буде співаком чи оратором, якщо в руки – то в майбутньому ці руки стануть руками майстра. Ангел, напевно, обцілував 15 квітня 2011 року і новонароджену дівчинку Маргариту, яка народилася в сім’ї Володимира і Ірини, що мають гарне українське прізвище Тіточка. Батько родом з Верхнячки, а доля звела його з майбутньою дружиною на Донеччині. Є там місто Українськ, підпорядковане Семидівській міськраді. В їх родині було все: житло, робота, садочок для меншого сина Андрійка, школа і заняття в Зразковому художньому колективі в студії паперової пластики в місцевому Будинку творчості дітей і юнацтва для донечки Маргарити. Але після 24 лютого все довелося покинути, виїхати із зони обстрілів, рятуючи життя своє і дітей. Верхнячка гостинно прийняли їх.

Тут, на малій батьківщині тата, Маргарита, оговтавшись від потрясінь, продовжує своє улюблене заняття – виготовляти картини в техніці «пейп-арт», що в перекладі з англійської означає «паперове мистецтво». Для створення таких картин потрібен лише папір і клей. Прийшла дівчинка на заняття в 6 років, починала робити дрібні деталі. А через рік виготовила Герб України. Він вийшов гарним, яскравим, у форматі 3D.


Дівчинці пощастило з наставницею – Антоніною Олексіївною Немченко. Саме керівник гуртка допомогла Маргариті розкрити свій талант, набути майстерності, яка дала змогу завоювати призові місця в багатьох міжнародних і Всеукраїнських конкурсах: «Зірка» в Болгарії, «Знай і люби свій край», «Україна понад усе», Смайл-фест в Києві, «Перлина мистецтв» в Черкасах та багатьох інших. Всі її картини патріотичного змісту. І вони унікальні, бо створені в єдиному екземплярі, на них дівчинка переносить свої переживання і надії.

Бог благословив Маргариту не тільки на творчість, а й на благі справи. Тому й вирішила дівчинка, яка вважає себе патріоткою України, продавати свої картини, а гроші перераховувати на потреби ЗСУ. Рідні підтримують свою донечку, онуку і сестричку.  Про Маргариту, її друзів-гуртківців, конкурси і перемоги,  їх наставницю,   можна дізнатись з соціальних мереж. А наші земляки познайомились  з нею особисто.

  З виробами талановитої дівчинки мали змогу познайомитись жителі Верхнячки у місцевій книгозбірні та христинівчани  у центральній бібліотеці, де були проведені вернісажі  її картин.

Одну з картин придбали працівники бібліотеки. Це  гарна українка із такими сумними очима, ніби заглядає в душу, змушує думати і діяти, робити все для нашої Перемоги. А ми переможемо обов'язково, адже навіть діти наближають цей день.

А Маргариті, цій скромній і талановитій дівчинці, ми бажаємо здоров’я, сили, натхнення, творчої наснаги, багато перемог і нагород. І всім нам – миру на нашій благословенній землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар