неділю, 21 серпня 2022 р.

Пам’яті безвинно звинувачених



21 серпня світ з ініціативи ООН вшановує жертв тероризму. Наш сусід – росія у війні з Україною постійно вдається дометодів терору, й не лише після 24 лютого. Донеччина і Луганщина відчули на «русскій мір» ще з 2014 року. Активісти Євромайдану в Криму: кінорежисер Олег Сенцов, громадський діяч Олександр Кольченко, фермер Володимир Балух, яких спершу катували, а потім незаконно засудили на великі терміни ув'язнення за сфабрикованими справами теж знають «смак» терору цієї країни. А скільки українців загинули в жорнах російського терору, скільки мук прийняли ті, хто не хотів і не хоче коритись режиму путіна.

Найбільш показовим актом міжнародного тероризму з боку Росії та контрольованих нею терористичних угрупувань ЛДНР до повномасштабного вторгнення стало збиття малайзійського боїнга MH17. Загинули всі пасажири та члени екіпажу літака – 298 людей.

Після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року росія лише посилила використання терору як методу війни. Це і терор через катування, вбивства, зґвалтування, насильницьке переміщення місцевого населення на окупованих територіях, який до того ж має ознаки геноциду. І планомірні авіаційні та ракетні удари по цивільних об’єктах. Внаслідок невибіркових бомбардувань майже вщент зруйновані Бородянка на Київщині, Маріуполь та інші міста Донбасу. Росія продовжує руйнувати Миколаїв. Жертвами ракетних ударів стали відвідувачі торгового центру в Кременчуці, діагностичного центру та інших цивільних закладів у центрі Вінниці, мешканці житлових кварталів Харкова, Києва, Чернігова, Миколаєва, Одеси. Усі руйнування і страждання, завдані ракетним терором Росії, складно перелічити.

Кричущим свідченням того, що росія є державою-терористом, стали і вбивство 29 липня в Оленівці щонайменше 50 українських військовополонених, які вийшли з Азовсталі під гарантії безпеки та обміну від ООН й Червоного хреста, і ядерний шантаж усього світу з використанням Запорізької АЕС

Терористична діяльність у сучасному світі – це неприпустимий злочин, за який повинна настати належна відповідальність – не важливо, терористами є група політичних чи релігійних радикалів, а чи одна з найбільших країн світу.

Про тих, хто став жертвою кривавого терору рф, розповідає книжкова виставка.









Немає коментарів:

Дописати коментар