четвер, 8 вересня 2022 р.

Наталин день


     8 вересня православний світ вшановує подружню пару Наталію і Андріана. Якщо ім'я Андріан не дуже поширене в Україні, то Наталія - одне з найпоширеніших жіночих імен.

  Озирнімось навкруг себе - скільки поряд живе Наталь. Це родичі, сусіди, колеги, однокласники, телеведучі,  співачки і поетеси. Наші Наталії і Наталочки - різного віку, професій, уподобань. Чарівні українки з таким милозвучним іменем вчаться, працюють, створюють  шедеври в кулінарії, мистецтві, літературі. Саме про Наталій, чиє життя пов'язане з літературою, ми і говорили сьогодні. Напевно, найвідомішою тезкою сьогоднішніх іменинниць є Наталка-Полтавка Івана Котляревського.  Вона - взірець вірності, української вдачі і турботи про матір.

    Поговорити про Наталь - авторів книг чи літературних героїнь, запропонували своїм відвідувачам працівники центральної бібліотеки. Згадали походження, значення цього імені, скорочену його форму, навіть зазирнули в гороскоп для власниць цього імені. А іще перегорнули сторінки книг, створені Наталіями або тими, де героїні - власниці його імені.

  Згадали дитячі книжечки Наталії Забіли, вірші Наталії Поклад та їх тезок Гурницьку, Климович, журналістку Гуменюк.  І дійшли висновку, що не ім'я прикрашає людину, а людина робить гарним своє ім'я.

Немає коментарів:

Дописати коментар