четвер, 28 вересня 2023 р.

Професія - бібліотекар

  



       Бібліотекар - дна з найдавніших, і не тільки жіночих, професій. Найкращі, освічені чоловіки різних епох були бібліотекарями: Лао Цзи, Каллімах, Клавдій Птолемей, Святий Кирило, Максим Грек, Габріель Ноде, Готфрід - Вільгельм фон Лейбніц, Денієль Дідро, Іммануїл Кант, Иоганн Вольфганг Гете, Брати Грімм, Михайло Максимович, Микола Закревський, Льюїс Керролл,  Микола Вороний...
Володіти світами, епохами, культурами, давати знання, лікувати, зцілювати, допомагати, покращувати якість життя тисячам людей, дарувати їм задоволення, та ще й безоплатно, позбавляти людей самотності, дарувати можливість реалізовувати їх нездійснені освітні і творчі мрії - це бібліотечна . Для мене особисто – професія, яка кормить, продовжує життя, відтерміновує старість, тренує пам'ять, тримає в інтелектуальному тонусі, заряджає позитивною енергетикою багатьох вдячних людей, змушує зберігати, примножувати і проявляти кращі власні людські якості. Кожна людина мріє, щоб на її трудовому шляху зустрічалися добрі і чуйні люди. В моїй професії інших людей не буває. Поряд зі мною працює ціла команда талановитих, креативних добрих однодумців. Чи є ще краща за мою професія? Чи можна бажати чогось іншого в праці?
А ще – це професія майбутнього. Інформаційні технології, нові формати книг і інформації стирають межі і кордони, роблять миттєво доступним кожній людині інформаційний світ, з’єднують людей в різних кутках світу, відкривають безмежні інформаційні можливості, народжують інші формати бібліотек.
Професія бібліотекаря – професія вічна. Вона буде розвиватися, видозмінюватися, адаптовуватися і пристосовуватися до ваших потреб, шановні читачі, і завдяки вам буде жити!Сучасна особистість потребує спілкування, самореалізації. Саме тому майбутнє бібліотеки я бачу у розвитку бібліотек-хабів. На мою думку, наша бібліотека стоїть на шляху втілення цих ідей. Адже тренінги, майстер-класи, яскраві акції плюс креативність - це наша дійсність. Зустрічі з акторами, письменниками, поетами, співаками, композиторами, архітекторами, художниками - для когось це мрії, а для нас - робочі моменти. Погодьтеся, це - чарівно. Так, мені пощастило, що я працюю у бібліотеці з питань мистецтв. Подібний простір відкриває широкий спектр можливостей для бібліотекаря: в першу чергу - розвиток духовності користувачів, адже зробити людину людиною - всепоглинаюча ціль мистецтва. Саме у міцному грунті духовності зростає особистість, а література, музика, живопис є істинними двигунами світової культури. Отож, наша бібліотека є не лише інформаційним, а перш за все, культурним центром.
Ми не лишаємось осторонь і фандрейзингової діяльності, адже у час стрімких ІТ-технологій, економічних змін тільки взаємовигідне партнерство, залучення додаткових ресурсів задля підвищення якості бібліотечних послуг є пріоритетним у роботі нашого колективу.


Вже багато років поспіль ми йдемо разом по життю. У хвилини радості та труднощів ти завжди поруч, і я з тобою можу все! Разом радіємо новим злетам, переживаємо тимчасові невдачі, але завжди мріємо і віримо в краще. Твоя підтримка та позитив постійно надихали мене на нові звершення. Зі свого боку, знаючи про твоє давнє бажання, я роблю тебе красивою та сучасного, зручною і комфортною. Ми будемо й надалі працювати в напрямку креативу, успішності та затребуваності, відкриємо мистецький шлях до людей, допомагаючи розвиватися духовно, щоб показати всм, що ти є, що потрібна і багато чого вмієш та готова зробити.
В наш час дуже важливо мати підтримку однодумців та готовність працювати на результат. Але найголовніше - це бажання, яке є обов'язковим до виконання, і мрії, які повинні здійснюватися. Наші плани та дії є тому підтвердженням.
Збережемо культурну спадщину, творчий підхід до популяризації духовних цінностей та реалізації творчого потенціалу користувачів.
Дякую тобі, що ти в мене є, моя робото, моя бібліотеко!
Професія вічна і магічна


Немає коментарів:

Дописати коментар