середа, 13 вересня 2023 р.

Бібліотекарі радяться

      Війна вносить свої корективи в наші плани, але бібліотеки   працюють і в умовах  воєнного стану. Ми намагаємось бути корисними громаді і її членам. Допомагаємо військовим, переселенцям, волонтерам. Наші користувачі: діти, родичі тих, хто воює на фронті, ветерани не тільки читають книги в бібліотеках, а й готують уроки, пишуть реферати, плетуть маскувальні сітки, збирають краєзнавчий матеріал...

    Ми - єдина команда однодумців, тому зустрічаючись на семінарах і нарадах, обговорюємо наболілі питання, ділимось досвідом, підтримуємо тих, кому важко. Ось і цього разу  на семінарі "Бібліотеки в реаліях воєнного стану"говорили про те, як краще побудувати свою роботу, розповідали про успіхи.  Консультації "Тримаємо культурний фронт" та "Акція "Книготерапія для дітей" провели провідний методист Л.Танасійчук та заступник директора ЦБ по роботі з дітьми Л.Загороднюк.  Бібліотекарі обмінялись досвідом з питань популяризації української мови серед ВПО, по вивченню і поширенню краєзнавчих матеріалів. А на засіданні клубу "Письменник і час", який діє при методичному кабінеті говорили про "Енеїду" Івана Котляревського, яка відзначає свій 225 ювілей.

     Гостею нашого зібрання цього разу була поетеса і художниця Галина Василівна Жук (Бортник), відома під псевдонімом Галка Біла. Нещодавно вона подарувала в кожну бібліотечну філію свої книги. Цього разу вона презентувала альманах "Пектораль". Це перший випуск спілки слов'янських письменників України, членом якої є і пані Галина. Вона розповіла про цю спілку, її організаторів, про плани і задуми. В "Пекторалі" вміщені вірші і  фотографії картин нашої землячки. А іще Галина Василівна пише пісні. Її улюблена тема, вічна, як і саме життя - тема кохання. Саме ліричною піснею і закінчила свій виступ майстриня слова, пензля і музики.

   Не оминула нас і Оксана Володимирівна  Єременко, голова Христинівської міської організації профспілки працівників освіти і науки України. Вона розповіла про роботу і плани цієї організації.

    Директор ЦБ Р.Шумовська розповіла про сьогорічну атестацію бібліотечних працівників. Питання, які винесені для атестації, актуальні. Вони допоможуть розповісти про напрацювання з різних напрямків бібліотечної роботи.

     Ми працюємо, допомагаємо, волонтеримо, підтримуємо, вчимось самі і  сприяємо розвитку особистостей задля Перемоги. Все буде Україна!








  

Немає коментарів:

Дописати коментар