пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Герої Христинівщини

      Сьогодні Україна відзначає День Героїв, вшановуючи тих, хто не одне століття виборює для України волю і свободу. 820-й день найкращі сини і доньки нашого народу  в кривавій боротьбі знову відстоюють наше право на волю, на незалежність, на життя. Ця страшна війна забирає життя наших воїнів. Щодня Україна схиляється в жалобі, прощаючись зі своїми мужніми захисниками. Серед тих, хто повернувся на щиті є і христинівчани. Ми шануємо їх пам'ять. Саме з цією метою в центральній бібліотеці створено музейну кімнату "Пантеон пам'яті", де збираємо матеріал про  загиблих Героїв, чиї імена пов'язані з нашим краєм. З портретів вони  дивляться на нас - усміхнені і серйозні, у військовій формі і модному вбранні, безвусі і з бородами... Ще живі. Вони повинні жити в нашій пам'яті, в нашій вдячності, в нашій любові до України.

    В цей день в бібліотеках нашої громади пройшли уроки історичної правди, години пам'яті, хвилини мовчання, години патріота... В центральній  бібліотеці для юних христинівчан провели патріотичну годину "Герої Христинівщини".  Вдивляються юнки і хлопці в портрети героїв, слухають розповідь про них. Впізнають знайомі обличчя: серед них є родичі, сусіди, знайомі...  І всі вони для нас -Герої.

      Сердечно дякуємо кожному , хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок. Ми всі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися до рідних домівок. Вони тримають небо над нами й назавжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам’ять! Україна обов'язково переможе ненависного ворога. Імена Героїв називатимуть тих, хто народиться після Перемоги. Вони, як естафету пам'яті, нестимуть наступним поколінням розповідь про мужність українських Героїв.

 Все буде Україна!



Немає коментарів:

Дописати коментар