четвер, 19 вересня 2024 р.

В рамках Хабу цифрової освіти бібліотека інформує! Купуй українське — отримуй кешбек

 

В лютому цього року президент України анонсував програму Національного кешбеку «Купуй українське», яку Кабмін затвердив 20 серпня. Вже з 24 серпня вона розпочалася для виробників української продукції та ритейлерів, для покупців – 2 вересня.

Координатором програми є Міністерство економіки України. У реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, Державна податкова служба, Ощадбанк та уповноважені банки України. Технологічним партнером у реалізації програми є міжнародна платіжна система Mastercard. Операційний партнер проєкту — міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

У межах цієї Програми українці отримуватимуть 10% компенсації за купівлю товарів українського виробництва в магазинах, які підтримцують кешбек (тобто це практично за всі товари – від «молока до диванів», єдине виключення – підакцизні товари, на кшталт алкоголю, тютюну, пального та ін.).

Максимально за місяць можна отримати 3 тисячі гривень кешбеку, а витратити кошти на комунальні, медичні послуги, транспорт, мобільний зв’язок, спорт, кіно тощо. Також гроші можна буде задонатити на Сили оборони або купити військові облігації.

До програми через портал Дія вже долучилися ⁠⁠900+ українських виробників. У системі вже зареєстровано 170+ тисяч найменувань. Асортимент товарів постійно зростає.

Торгівельні мережі – АТБ, Аврора, Епіцентр, Comfy, Копілка, Таврія В, Сільпо, ФОРА, Велика кишеня, ВК експрес, ВелМарт, NOVUS, ЕКО маркет, VARUS, OKKO, мережа АЗК WOG, Укрнафта, Антошка, Thrash!Траш!, Будинок іграшок, Нова лінія, Auchan, мережа аптек Аптека АНЦ та Аптека «Зі» – уже позначають товари з кешбеком на цінниках або на полицях. Ще 200 магазинів і торгових мереж приєднаються найближчим часом.

Щоб українцям долучитися до програми, у застосунку свого банку чи відділенні потрібно відкрити карту для виплати кешбеку — віртуальну чи фізичну, потім визначити картку, з якої ними оплачуватимуться товари.

Тож, наступні кроки. Потрібно оновити застосунок Дія, вибрати послугу Національний кешбек і доєднати створену картку до програми «Національний кешбек». Кошти надходитимуть на картку щомісяця. Відстежувати їх можна також через Дію. (Якщо людина користується картками одразу кількох банків, з них усіх може нараховуватися кешбек. Потрібно лише їх підключити до Програми. Як це зробити? Елементарно – уточнити безпосередньо у представників банку).

За словами віце-прем’єрки  міністерки економіки України  Юлії Свириденко, за покупки у перші дні вересня вже нараховано 2,9 млн. грн. кешбеку. Більшість учасників програми вже бачать свій кешбек в Дії. Поступово кількість користувачів зростатиме, адже процеси обміну даними між банками та ІТ-системою проєкту будуть налагоджені і вже скоро все запрацює повноцінно. Крім того, є сподівання, що нова кампанія з підтримки національного виробника дасть змогу збільшити ВВП на 1 %.

Коли ж кешбек прийде на картку?

·                     Нарахований кешбек можна буде перевірити на наступний день в застосунку Дія.

·                     Кешбек на карту зараховуватиметься раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

·                     Зняти готівку за кешбек буде неможливо. Передбачена тільки можливість безготівкової оплати за послуги.

·                     Кешбек, нарахований за 2024 рік, можна використати до 31 січня 2025 року.

Куди можна витратити кешбек?

·                     На локальні послуги, які доєдналися до участі у програмі. Серед них: медичні послуги, спорт, кіно, ресторани, оплата комунальних послуг, транспорту, мобільного зв'язку.

·                     На підтримку ЗСУ або купівлю військових облігацій.

Долучаймося до Програми для підтримки українського виробника з вигодою для себе!



Немає коментарів:

Дописати коментар