середу, 25 листопада 2015 р.

Події, що змінили Україну

Наша земля знає багато революцій, але вперше в історії Україну сколихнули події, які українці назвали революцією Гідності і Свободи. Події на Майдані в 2013 році перетворились на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих  душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість людей.
        За нашу з вами Свободу, оновлення країни заплачено страшну ціну: своє  життя віддали молоді, сильні патріоти. Це їх український народ назвав Небесною Сотнею.
         Вшановуючи їх пам'ять, в Україні встановлено пам'ятники, меморіальні дошки, видаються книги. Пам'ятають про героїв Небесної Сотні і в нашому краї. В день, коли в районному Будинку культури проходили урочистості з нагоди другої річниці революції Гідності, працівники районної бібліотеки підготували для їх учасників книжкову виставку-інсталяцію "Іспит пройдено: Україна - територія гідності і свободи". На ній зібрані книги, статті, фотографії, документи, друкована продукція районної бібліотеки. Це - інфотеки, арт-буки, буклети "Сам не знаю, де погину...", "Героям Небесної Сотні", "Вони підняли прапор Революції Гідності". Маки, як символ нашої невмирущої пам'яті прикрашають композицію - з цих квіток викладена цифра 100. Більш як столітня ікона Божої Матері, текст молитви за убієнних, "Біблія", висловлювання видатних українців про подвиг патріотів і, звичайно ж, "Кобзар" Тараса Шевченка, чиї вірші, вічні і співзвучні  сьогоденню, звучали на Майдані. Горять поминальні свічки, лягають колом живі квіти на стенд зі словами: "Слава Небесній Сотні", на моніторі ноутбука показується хроніка тих героїчних подій.
           Події на Майдані сколихнули патріотично налаштовану молодь. З-під пера молодих українців, які щиро вболівають за долю України, за її минуле вийшло багато віршів. Саме ці поетичні твори були зібрані в арт-бук "Ми пізнали себе у годину лиху". Ці вірші читали всі ті, кого події Революції Гідності хвилюють. Поетичний марафон тривав довго - бажаючих в такий спосіб показати свою єдність з Героями Майдану було багато.
         Виставка сподобалася  відвідувачам, серед яких були керівники району, представники організацій і підприємств міста, вчителі і учні міських шкіл, учасники АТО, які прибули на ротацію, ветерани. Деякі з них не приховували сліз.
           Зараз ця книжкова виставка розгорнута в читальному залі районної бібліотеки. Тому всі бажаючі можуть познайомитися з її матеріалами. То ж запрошуємо всіх до бібліотеки.
blockquote>

Немає коментарів:

Дописати коментар