понеділок, 15 лютого 2016 р.

Найромантичніше свято - в бібліотеці.

    День святого Валентина, свято закоханих прийшло до нас зовсім недавно, але стало дуже популярним. Адже стан закоханості, любові притаманний людям все життя. А що вже говорити про юних і молодих наших громадян! В них ще все попереду - і перше побачення, і освідчення, і читання віршів про любов.
    Цим святим почуттям, благословенним  Богом, присвячено багато  музичних, поетичних, драматичних творів.  Тема кохання надихала  поетів в усі часи. Вірші писались під мерехтіння зірок, каганців і канделябрів. Вони присвячувались принцесам і служницям,  представницям знаті і простого люду. Кохання до жінок ставало причиною дуелей, військових конфліктів, героїчних вчинків.  Заради кохання і коханих писались поеми, складались серенади, будувались  палаци, створювались  парки.  Не відставали і майстри пензля, увіковічнюючи на полотнах обличчя своїх обраниць.  Пройшли віки, а нам у спадок залишились талановиті  літературні твори, геніальні  картини, романтичні легенди. І все це про його величність - КОХАННЯ.
   Щоб подарувати молодим  користувачам бібліотеки  романтичний настрій, познайомити  з кращими творами української і  світової літератури, творами образотворчого мистецтва і музики, в бібліотеці  була організована  виставка-інсталяція - столик на двох "Все починається з любові" та проведено масові заходи:  літературний серпантин  "Дивись на світ закоханими очима",  поетичне рандеву "Любов одна, обличчя її - різні",  літературна акварель "Дивоквіт любові", історична розвідка "Ніжне свято лютого",  поетична карусель "На висоті окрилених
сердець".  Була і вікторина,  яка пропонувала назвати ім'я богині кохання, автора безсмертного твору "Ромео і Джульєтта", назву квітки, на якій ворожать "любить-не любить", літературних героїнь, в яких були закохані капітан Грей і Том Сойєр, Еней  та Іван Палійчук,  Галайда  і Лука Лихобор.
    Попробуйте скласти нові слова з букв, що входять у словосполучення "День святого Валентина". В учасників цього конкурсу їх вийшло кілька десятків таких слів.
     Справжніми художниками-оформлювачами відчули в цей день ті, хто малював веселі сердечка з очима, ротом, носом. Обов'язковою умовою цього конкурсу було те, щоб таке сердечко вийшло усміхненим.
    Кохання - почуття вічне, воно має безмежне  майбутнє. Всі бажаючі мали змогу поворожити, отримати веселі пророцтва  на царині майбутнього кохання.
    В цей день в бібліотеці лунали ліричні твори, звучала  весела  музика, сміх, компліменти і жарти. Нехай в серці кожного розквітають квіти любові, кохання, вірності, дружби, симпатії. Нехай ці почуття супроводжують нас цілий рік - від Валентинового дня і до наступного свята всіх закоханих.

Немає коментарів:

Дописати коментар