четвер, 18 лютого 2016 р.

Ми пам'ятаємо ваш подвиг


  Україна - це наша земля, рідний край, наша країна з мальовничою природою, чарівною піснею і мудрими, талановитими людьми. Багата історія нашої держави на славні імена та героїчні події.  На шляху до незалежності український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом у 2014 році, заплативши за перемогу надвисоку ціну - власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Можлива лише одна відповідь - ні! 
  Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагічні події сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об'єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, батьків, друзів. 80 днів і ночей... Тривожних, заплаканих і вимолених... Три місяці, залишивши свої родини, тисячі людей стояли на вулицях, день і ніч, у морози заради одного - щоб домогтися свободи, щоб їхній біль хтось почув. В один день тисячі простих українців стали солдатами свого народу. Звичайні мирні люди - інтелигентні, жартівливі, люблячі. Студенти, учні, інженери, водії, вчителі, колишні військові, безробітні, громадські активісти... 
 "Ми прийшли сюди перемогти або померти", - заприсяглися вони на барикадах. І перемога прийшла. Велика перемога маленьких людей. Це перемога кожної людини, яка стояла на Майдані, передавала гроші у церквах, їжу чи одяг, плакала чи молилася. За цю перемогу заплачено велику ціну - щонайменше сто життів. Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом - джерелом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.
Пам'ять про Небесну Сотню широко вшановується в Україні. Іменами героїв названо вулиці, майдани, проспекти, їхні імена носять  школи, коледжі. Тисячі людей ідуть на Майдан віддати шану Героям Небесної Сотні, запалюють свічки і ставлять квіти. Здається, що всі квіти Землі перенеслися на Майдан. Оживає Майдан - оживає Україна.
  Бібліотекарі дитячої бібліотеки разом з дітьми провели годину-реквієм "Небесна сотня - то в серцях вогонь" та годину пам'яті "А Сотня відлетіла в небеса". Познайомили дітей з книжковою виставко-інсталяцією "Ми пам'ятаємо ваш подвиг" та викладкою літератури "20 лютого - День Героїв Небесної Сотні". Діти переглянули фільм про Революцію гідності, відеокліпи на пісні "Злива", "Мамо не плач, я повернусь весною", "Воїни світу", читали вірші.
 Хай палають свічки пам'яті загиблих героїв Небесної Сотні в наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю й жалю... Хвилиною мовчання ми вшанували невмирущу пам'ять про загиблих героїв Небесного Війська.
  Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на Сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Знову гинуть молоді і сильні, вірні сини України... За щастя і добро, за любов і продовження роду, за мир і злагоду, але не за війну загинуло семеро молодих людей, наших земляків. Це наші герої, воїни-ангели, які віддали своє життя за нас. Тепер вони приєдналися до Небесної Сотні і стали Ангелами, вписали свої імена в історію України, історію христинівщини. Діти познайомились з бібліографічною довідкою "Небесна варта Христинівської землі"(Герої неоголошеної війни на Сході України).
 Як боляче стискається серце, що наша ненька-Україна у вогні і стражданні... І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій Україні, яку ми щиро любимо і якою безмежно пишаємося! 

Немає коментарів:

Дописати коментар