четвер, 1 жовтня 2020 р.

Берегині книжкових скарбів











         Добігає кінця чарівний місяць вересень. Останній його  день знаменний тим, що православна церква вшановує святих мучениць Віру, Надію і Любов та їх матір Софію.  Знаменно, що в цей день своє професійне свято відзначають  ті, хто свою долю присвятив книзі і бібліотеці. 

    Людина з дитячих років відкриває для себе дивовижний світ  книги. Перші казки і віршики змінюються пригодами і фантастичними творами, поезією про   кохання, підручниками для вишів і науковими виданнями.  Якщо людина хоче підвищувати свій інтелект, розширювати  свої знання, то без книги і бібліотеки їй не обійтись. Сучасна бібліотека - це книжковий фонд з актуальними виставками, інтернет-центр  з сучасним обладнанням, це центр відпочинку, в якому діють клуби і об'єднання за інтересами. І в усьому цьому осередку інформації, читання, спілкування велику роль відіграють працівники бібліотек. Ці сучасні берегині мудрості, які бережуть книги.

     Заквітчана квітами, осіннім листям книжкова виставка "За покликом серця, за велінням душі" розповідає про книги, в яких є образ  бібліотекаря. Це книги українських і зарубіжних авторів, які на своїх сторінках звалювали бібліотекаря. Це чоловіки і жінки, молоді і сивочолі, але всі палко закохані в книгу. 

    Вітали бібліотечних працівників і в Христинівському районі. Голова РДА  В.Г.Валюк, виконуючий обов'язки  голови РДА С.Пилипишин, заступник голови районної ради Л.І.Федичканич, секретар міської ради Н.І.Горохова, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Л.В.Марченко  привітали  працівників бібліотечного корпусу району, вручили кращим Похвальні грамоти і квіти. Теплі слова привітань, щирі посмішки, гарні побажання додали  настрою тим, у кого сьогодні професійне свято.

       Віримо,що бібліотеки розвиватимуться, поповнюватимуть свої фонди , покращиватимуть  матеріально-технічну базу, приваблюватимуть нових користувачів нашої громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар