четвер, 1 жовтня 2020 р.

Крим - це Україна

        Чарівний півострів Крим - це природна перлина, оповита легендами і переказами, оспівана в піснях, змальована талановитими художниками. Крим надихав  поетів і письменників, композиторів і співаків. Історія Криму тісно переплелась   з історією України.  А скільки вихідців з  нашого краю проживає в Кримських  містах і селах!

       Анексія Автономної Республіки Крим та Севастополя Росією — насильницьке протиправне тимчасове відторгнення більшої частини Кримського півострова, розташованого у межах українських адміністративних одиниць — Автономної Республіки Крим та міста Севастополя від України та одностороннє незаконне включення їх до складу Російської Федерації на правах суб'єктів федерації — «Республіки Крим» та «міста федерального значення Севастополь», що було проголошено Російською Федерацією 18 березня 2014 р. (нібито внаслідок так званого «референдуму про статус Криму» 16 березня 2014).

Один з наслідків і одна зі складових частин російської збройної агресії проти України з 2014 р. Анексії у лютому-березні 2014 р. передували організовані антиукраїнські виступи у містах Криму, блокада і захоплення стратегічних об'єктів півострова і військових частин ЗСУ підрозділами російської армії у деяких випадках під прикриттям окремих цивільних осіб і новостворених спецслужбами РФ «загонів самооборони Криму», що поклало початок окупації Криму Росією.

   Нинішній  Крим, знесилений російською окупацією. ось уже сьомий рік намагається повернути справедливість.  Кримський народ підтримують всі прогресивні країна. Найбільшу підтримку вони відчувають від українських людей, патріотів України.

            Кабінет Міністрів України розробив План заходів, спрямованих  на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованої території  Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. В рамках цих заходів проходять мистецькі проєкти щодо популяризації щодо  історико-культурної спадщини українського народу, а також вивчення історії України. 

        В центральній районній бібліотеці   для висвітлення  цієї теми організована виставка однієї книги "Анексія: острів Крим. Хроніка гібридної війни", де зібрані книги, статті, бібліографічні списки, які правдиво висвітлюють ці події.

        Також проведена година  патріота "Олег Сенцов у вирі протистоянь або Присяга на вірність дається лише раз".

       Для висвітлення цього питання для користувачів бібліотеки  проводимо інтернет-годину "Інтернет-проєкт із історичними та архівними матеріалами "Крим - це Україна".

        За ці роки було багато публікацій в періодичних виданнях про події в Криму. Всі ці статті зібрані в інфотеку  "Брат" біля воріт: анексія Криму російськими військами - загроза українському суверенітету".  Найактуальніші з цих матеріалів зібрані в бібліографічній довідці "Зона критичного болю - Крим".

      Всі ці матеріали допоможуть отримати правдиву інформацію про події в Криму.

Немає коментарів:

Дописати коментар