середа, 2 березня 2022 р.

Наша Наталя

       З самого раннього етапу розвитку людського суспільства роль жінки була керівною. Вона була на чолі сім'ї і роду. Мабуть, ще з тієї далекої епохи матріархату і йдеться про головний обов'язок жінки - бути берегинею. Сім'ї, роду, Батьківщини. яких саме серце закликає кохати. Бо саме у коханні сила людини. І кому ж, як не жінці нести в нашу життя цей божественний вогонь - щодня, щомиті і у всьому. 

      Прикладом моральності, добра, терпіння, людяності є наша Наталя Анатоліївна Романюк. Вона народилася у селі Осітна у селянській батьківщині. Батько, Муха Анатолій був передовим механізатором. Наталя з сестрою любили дивуватися на його портрет на районній Дошці пошани, вони пишалися ним, працьовитим, добрим, сильним.

   У сім'ї завжди панував дух любові, поваги, взаємодопомоги. Це від мами вона перейняла господарівість, любов до порядку, щиру гостинність. Позаду залишилося дитинство, навчання у місцевій школі, студентські роки у Миколаївському культосвітньому училищі. Зовсім молоденькою дівчиною переступила поріг Осітнянської бібліотеки-філії, як спеціаліст, пані книгозбірні. Скільки собі Наталя пам'ятає, вона завжди співала – у школі, училищі, у місцевому клубі. Вона була серед тих, хто разом із незмінним керівником Надією Франчук створювали фольклорний ансамбль "Осітняни", який давно вже носитиме почесне звання "Народного". У місцевій школі діє музей, в організації якого пані Наталя брала участь. Зібрано матеріал з історії села, про видатних земляків - це і її робота. Її замітки у місцевій газеті публікуються без поправок. Матеріали акції "Моє село від "А" до "Я" - серед кращих. Дякуємо за це. потрібна була підтримка і допомога нашим патріотам на Сході України.І тепер, коли в Україні йдуть бої, вона розповідає про героїзм наших захисників, збирає для них кошти, продукти, необхідні речі. коли потрібна була підтримка та допомога нашим патріотам на Сході України. І тепер, коли в Україні йдуть бої, вона розповідає про героїзм наших захисників, збирає для них кошти, продукти, необхідні речі. коли потрібна була підтримка та допомога нашим патріотам на Сході України. І тепер, коли в Україні йдуть бої, вона розповідає про героїзм наших захисників, збирає для них кошти, продукти, необхідні речі. 

     Її вистачає на все: вона гарна мама двох доньок, чудова бабуся двох внучать, турботлива донька, гарна пані, гарна дружина, доброзичлива сусідка, гарна колега.

     2  березня Наталя Анатоліївна зустрічатиме гарний ювілей. У цей день бажаємо їй міцного здоров'я, сили, сил і тепла: у батьківщині, у колективі, у природі. Хай збудуться її мрії, хай береже Всевишній її дітей, онуків, батьківщину і всю нашу Україну. Мирного неба та Божого благословення.

Немає коментарів:

Дописати коментар