понеділок, 14 березня 2022 р.

Ми вистоїмо!

Війна, страшна, невблаганна і жорстока прийшла на нашу землю. Вона сіє смерть і страждання. Але вона згуртувала і обєднала людей. Кожен, хто вважає себе патріотом України, долучається до захисту Батьківщини. Кожен вважає своїм обов’язком допомогти Українській Армії коштами, продуктами, необхідними речами. Люди плетуть маскувальні сітки, виготовляють консерви, несуть домашню консервацію, продукти. Черги біля військкоматів і донорських пунктів... Діти малюють нашим воякам малюнки, в церквах правляться служби за нашу владу і військо, за душі спочилих, хто віддав своє життя за волю України... Вся наша громада стала однією великою родиною. Не стоять осторонь і бібліотечні працівники. В приміщенні центральної бібліотеки організували пункт прийому продуктів, речей, медикаментів. Волонтери підтримують з нами зв’язок, координують роботу.

Не забуваємо і про книги, мудрі порадники людини. Ми вилучили книги російських письменників, які нічому хорошому нас навчити не можуть. А для душі і розради люди читають книги українських і зарубіжних авторів. Для тих, хто не може прийти до бібліотеки, бібілотекарі відносять книги їм додому. Стали нашими читачами переселенці і біженці. Книга лікує душу, нагадуючи нам, що завжди потрібно залишатись людьми.

Згадайте, кілька днів тому вдарили сильні морози, випав сніг. А підсніжники і проліски, які уже зацвіли, не замерзли, не пропали, не схилили свої ніжні голови перед негодою. Так і українці вистоять і переможуть, щоб зустріти сонце і перемогу!





Немає коментарів:

Дописати коментар