середу, 3 квітня 2024 р.

Коли поезія вселяє віру

Віднедавна наша Христинівка відноситься до Уманського району, то ж тих, кого ми називаємо земляками, збільшилося. Серед них поетеса Руслана Кравченко, жителька Умані, яка народилась в селі Паланка.


      Росла вона в гарному селі, була активною учасницею гуртків, олімпіад і змагань, вчилася в музичній школі по класу фортепіано, мала багато друзів. Долі дякує за те, що в школі в неї були вчителі, які не тільки навчали, а й давали можливість розвивати свої здібності, проявляти свої таланти. В Руслани виявився талант до написання поетичних творів, коли не просто складаються рими, а у віршах висвітлюється думка, мрія, подія. В них, своїх віршах, вона висловлювала свої почуття, свої міркування і бажання.

Йшли роки, відбувалися зміни в державі, в житті, в помислах. Взятися знову за перо і римування змусила війна. Не хотіла сидіти склавши руки. Писала, переливали у віршовані рядки те, що бачила і відчувала: «Війна нас проявила. На світ весь заявила про мужній наш народ!»

Свої вірші надіслала в Хмельницьке видавництво, де їх оцінили і надрукували в літературному альманасі «Стихія». Вірші пані Руслани відкривають цю книгу. Пізніше її вірші з’явилися на сторінках ще декількох книг. Як справжній патріот України, Руслана Михайлівна провела аукціон по своїх книгах, кошти перерахувала на ЗСУ.

Руслана не тільки поетеса, вона цікавий співрозмовник, натура творча і багатогранна. Вона цікавиться історією України, психологією, нумерологією. Її погляди на життя, духовність дозволяє їй вірити в краще.


      Ця зустріч в нашій «Поетичній кав’ярні» за чашкою чаю пройшла в атмосфері хорошого настрою, коли в спільних думках визрівають лише позитивні думки. Адже її величність Поезія – може бути і терапевтом, і розрадою. І як справжня поетеса і майстриня пера, вона говорить про духовність, як про  універсальну характеристику життєдіяльності людини.

Дякуємо пані Руслані за зустріч, за вірші, за її віру в нашу Перемогу.

Натхнення їй і вдячних слухачів і читачів. Хай наступні вірші будуть не тільки про наших Героїв, а про Перемогу, за яку наш народ платить дуже високу ціну. А її ми чекатимемо в нашій бібліотеці з новими книгами.

Все буде Україна!






Немає коментарів:

Дописати коментар