вівторок, 23 квітня 2024 р.

Сміятись, щоб жити і перемогти

Нам випало жити у важкий час – рашисти плюндрують нашу землю, руйнують будинки і цілі міста, вбивають людей... В серцях людей стільки суму і болю, що передати словами неможливо. Але нам треба жити і перемогти. В прагненні бути сильним і корисним нам допомагає віра в світле майбутнє, підтримка оточуючих, добре слово. До цих добрих і потрібних слів треба віднести і гумор. Звичайно, бувають ситуації, коли людям не до сміху, але іноді хороший жарт допомагає впоратись з поганим настроєм, зневірою, а то і з депресією. Саме так підходить до написання гуморесок Катерина Собова. Цю талановиту жінку добре знають у нашому місті. Знають як вчительку, режисера нашого театру, акторку, художницю, поетесу, гумористку, добру і чуйну людину. Як зізнається Катерина Михайлівна, вона під час війна мала сумнів, чи потрібно писати гуморески в такий час. Але відгуки її читачів про те, що гумор нам потрібен, він допомагає пережити скрутні часи, надихають її на написання гумористичних творів.


Нещодавно вийшла з друку книга гуморесок «Пригорща сміху», презентація якої відбулась в центральній бібліотеці. На це зібрання прийшли поціновувачі творчості майстрині пера, бібліотечні працівники нашої громади. Директор ЦБ Раїса Шумовська представила шановну гостю, яка розповіла про те, що надихає її писати і публікувати свої твори. Її гуморески актуальні, сучасні, в них багато порівнянь, колоритних українських слів. Чого варті її гуморески «Кіно і реальність», «Кросворд», «Автоінспектор Микола», «Чорна п’ятниця», «Комбіновані уроки», «Ліниві вареники». Талант пані Катерини в тому, що маленький анекдот, почута, прочитана чи придумана комічна ситуація стає смішною розповіддю, справжнім твором художньої літератури.




Це вже другий збірник гуморесок Катерини Собової: перша «Сміхотерапія» вже знайшла своїх шанувальників в нашій книгозбірні, а тепер читачі матимуть змогу читати нові гумористичні вірші. До речі, в Інтернеті в «Клубі поезії» Катерина Собова уже не один рік друкує свої твори, які знаходять своїх шанувальників.

З роси й води вам, шановна Катерино Михайлівно. Хай не спіткнеться ваше перо, хай творча наснага вийде на орбіту вашої творчості і створює нові твори.

Мирних ранків нашій Україні, сонячних днів і нових книг про Героїв і Перемогу!




Немає коментарів:

Дописати коментар