пʼятницю, 22 червня 2012 р.

Земля - наш спільний дім

Мережиться між травами струмок,
Рясна калина гронами багриться.
Пливе туман, білявий, як димок,
Долина самоцвітами іскриться.
Як диво це нащадкам зберегти?
І гай, і річку, повну прохолоди,
Бо в царстві цих прадавніх ще святинь
Довічна мудрість матері-природи.


















Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної  краси. Любимо бувати в лісі, в полі. Дивимось на квіти, дерева. Радіємо спілкуванню з природою, милуємося  її красою. Людина - це частина природи. І саме  природі ми зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Всі ми любимо природу!
Але не всі задумуємось над тим, що природа - це наша домівка.

  В районній бібліотеці для дітей було підготовлено і проведено екологічну гру "Земля - наш спільний дім" з учнями 7-А класу міської школи №2. Були такі цікаві  конкурси: "Давайте поміркуємо", "Ану, відгадай!",  "Ану, наздожени!", "Що?Де? Коли?"






















 
















    До річниці Чорнобильської трагедії було підготовлено і проведено з учнями 8-А класу міської школи №2 годину цікавої інформації "Надзвичайні екологічні ситуації".
                   І раптом - вибух, як сполох,
                   І полум'я смертоносне,
                   І вмить здригнулась планета
                   На всіх полюсах землі.
Горе впало не тільки на Україну. Весь світ почув слово "радіація" і злякався. А що, до аварії хіба не відомо було це слово? А що відомо про нормальний або природній фон? Відповіді на всі ці запитання можна знайти в книгах, які розміщені на книжковій виставці "Екологія життя, екологія душі". Бібліотекар Райченко С.Д. провела огляд-бесіду цієї виставки.






 



Немає коментарів:

Дописати коментар