вівторок, 16 травня 2017 р.

Їх імена несемо в серцях, як святиню

    Мама... Найрідніша, наймиліша людина для кожного. Тільки матері люблять нас такими як ми є, прощають нас всі вчинки, завжди моляться за нас, щоб ми росли  сильними, мужніми, чесними, добрими, справедливими.
     Такими були і наші земляки, які ще зовсім молодими віддали життя за те, щоб жили їх матері,  друзі, рідні. Україна в них, як і мама, була одна. Україну вони любили більше, тому що  Україна - це батьківщина, рідні, друзі, мир, квітучі сади і пшеничні поля...
       В день матері  в Христинівській ЗОШ№2 віншували матерів наших земляків, які  відійшли у вічність героями. Ми пам'ятаємо їх імена: Ігор Валюк, Дмитро Георгієв, Сергій Попик, Володимир Олійник...
      Завчасно посивіли їх матері. А хлопці - герої назавжди залишились молодими. Ми пишаємось їх подвигом, доземно вклоняємось їх матерям за те, що вони виростили і виховали справжніх захисників, відданих і чесних. Вони загинули за те, щоб жили діти, щоб ворог не дійшов до нас, щоб на землі запанував мир.
     В залі панувала тиша, не завжди вистачало слів, щоб висловити почуття. Мовчали принишклі діти, не ховали сліз дорослі: вчителі, волонтери, рідні героїв.
    В написання сценарію В.В.Свіщенко вклала свою душу, свою повагу до  юних патріотів, до їх найрідніших людей.  Слова вдячності тим, хто з такою теплотою розповідав про наших земляків-героїв, хто збирав фотографії, документи, спогади.
      Районна бібліотека розгорнула книжкову виставку: "І на тім рушникові оживе все  знайоме до болю:  і дитинство, й розлука, й твоя материнська любов..."
      Дякуємо вчителям і учням школи, які свято бережуть  імена героїв.
                 Герої не вмирають!


















Немає коментарів:

Дописати коментар